Lördag

Min wordpress app i telefonen har fått spader, oh denna underbara teknik som inte riktigt vill med en ibland! Har tröttnat på instagram också, så byter ut bilderna till trevligare så fort tekniken vill som jag vill. Ni får ha lite översende med mig till på torsdag, har fullt upp närmaste dagarna 🙂

Så en liten summering av min fina lördag!

Började kvällen med att ta tåget in till Helsingborg med min sambo och en av hans arbetskamrater, där vi gick skilda vägar – sambo för middag med arbetskamrater på nya stället Pitcher (50 meter från centralstationen i Helsingborg) och jag för att möta upp en gammal vän för middag på La trattoria Linetti (Italiensk restaurang i Helsingborg, ca 500 meter från centralen).

Jag kom fram lite före utsatt tid och köksentrén stod öppen så jag passade på att hälsa på Linettis ägare, underbara människor och så blev det en liten snabb rundtur i köket. Valde ett säkert kort på menyn, eftersom vi hade bio planer efter maten. Ingen höjdare få ont i magen och behöva sitta i en biostol 2½ timme!

 

Nybakat underbart gott bröd till maten bjöds det på Linetti

Till middagen bjöds det på gott nybakat bröd till maten, mumsade med god aptit i mig brödet, nybakade bröd är otroligt gott!  Lite osäker på brödreceptet de använder men kanske kan lura ut det på något sätt 😉

Saltimbocca alla romana på La trattoria Linetti

Sen kom höjdpunkten in – min Saltimbocca alla romana på La trattoria Linettis vis med potatis. Saltimbocca betyder faktiskt “Hoppa in i munnen” som tur är gör den inte det, vore lite läskigt. Men försvinnande god är den, saltimbocca är kalvfilé och parmaskinkan som fått koka ihop i vin och olja.. Måste provlaga det här någon gång känner jag.

 

Tiramisu, den godaste desserten jag vet.. Det vid sidan om är mascarpone med kanel och jordgubb med jordgubbssås.

Och som avslutning blev det Tiramisu, inte snällt frestas med att nämna Tiramusi till Sveriges största Tiramisu älskare! Grrrr, så jag kunde ju inte motstå, jag som hade tänkt köpa något gottis till vårt bio besök.. Men men, det är verkligen inget nerköp att äta en riktigt god Italiensk Tiramisu så tror faktiskt det blev bättre så 😉 Vid sidan om Tiramisun skymtas en Italiensk färskost (mascarpone?) pudrad med kanel och lite jordgubbar med jordgubbssås för att bryta av allt det gräddiga. Dessvärre fick jag avstå jordgubbarna (allergi) men det var fullpott ändå. Och jo jag tig minsann en laktostablett, tur dom finns till speciella tillfälle.

image

Efter maten som tog lite längre tid än tänkt, så skyndade vi till bion där vi mötte upp sambo & sambos arbetskamrater. Och så hämtade jag ut de förköpta biljetterna i biomaten, tur de för det var hiskelig kö till biljettkassorna..

Avengers biobiljetter 28 april 2012

Och filmen vi såg – Avengers var riktigt bra, omdömetblir en stark 3 / svag 4,  enligt sambon en stark 4. 140 minuter actionrulle i 3D gick förundransvärt fort, men tror nästan filmen vunnit på att vara i 2D. Hulken är en ny favorit men än ligger Ironman högst på listan,   Robert Downey Jr. är en fantastisk skådespelare!

En guiness på Pitchers i väntan på tåg hem

Efter bion var de flesta av småpojkarna trötta och begav sig hemåt så vi gick till vårt tåg, som vi missade med ett par minuters marginal . Så det blev ett besök på Pitchers där de stora pojkarna tog varsin öl och jag lånade toaletten. 2½ timme film och drack en liter vatten före den börja gjorde sig påmind.. En riktig kanon kväll med toppen mat, film & sällskap!

Pitchers.se/helsingborg

Linetti.se

About

No Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: