Lördag

Stinas kyckling (från Kronfågel) serverad med jasminris och laktosfri sås

Provade att göra en Stinas kyckling till middag, sist blev jag ganska besviken när jag gjorde det men med lite tips från mamma blev det så mycket bättre! För det första tinade jag upp kycklingen helt, tog en värmetålig glasform och la ner alla delar i. Sen penslade jag alla delarna med Caj P’s grillolja och slutligen lite grillkrydda för extra smak. Kycklingdelarna blev mycket krispigare i skinnet, mer smak och såg framför allt mycket mer aptitligt ut än den tråkiga pappasken.

Sen silade jag skyn ner i en kastrull, redde av den med 2 msk idealmjöl, 1 buljongtärning, en skvätt grädde och lite mjölk som puttrade ihop. Sen smakade av med salt, socker och svartpeppar. Samt colorit soya för färg. Serverat med jasminris, på det här sättet gick frysta papplådan från nitlott till låt oss göra det här oftare. Inte alls dumt med andra ord!

Kändes väldigt skönt tagit sig igenom onsdag-fredag utan;
godis, kakor, efterrätter, glass eller snacks av något slag. Det enda som slank ner var ca 100gr mörk choklad (totalt under dessa 3 dagar), jag tänker låta den mörka chokladen vara mitt frikort tills vidare. Ni anar inte vilken skön och stärkande känsla att bryta mönstret, att känna att jag har kontroll.

Lördag innebar första lördagsgott dagen för 2013, eftersom jag verkligen vill skaka av mig mitt lösgodisberoende valde jag 100 gram choklad med nougat fyllning och njöt i största andakt.. Samt 50 gram popcorn.

Laktosfri creme caramel från kockens provsmakad för smartson testpilot

Laktosfri creme caramel från kockens provsmakad för smartson testpilot

Provlagade för smartson (är testpilot åt dem då och då) en pulvermix efterätt från Kockens jag hämtade ut tidigare på dagen. Bara att koka ihop pulvret med mjölk, enkelt och smidigt. Luktade förvillande likt creme Brule men vid provsmakningen blev det en besvikelse. Obehaglig konsistens i munnen, lite oljig känsla och inte alls en höjdare. Eftersom den inte var god åt jag bara en sked och slängde resten, ännu ett plus åt mig! Det här var första (och sista gången) jag äter creme caramel, tacka vet jag creme Brule! Det här blir en etta i omdöme (1 av 5 möjliga).

Dagssummering;
Frukost hönökaka med prickig korv
Lunch lcd shake
Middag kycklingfile, ris och sås
Dryck vatten, mineralvatten och cola zero

About

No Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: