Kyckling satay
Kyckling Satay
Ingredienser
500-600 g kycklingfilé
24 st engångsgrillspett (går bra utan)
Marinad
3 msk sweet chilisås
3 msk rapsolja
3 msk kinesisk soja
Jordnötssås
2 krm ingefära
3 krm vitlökspulver
1 st burk kokosmjölk
6-7 msk jordnötssmör
3 msk sweet chilisås
Gör så här
Den här rätten går utmärkt att laga utan att göra grillspett, men om man vill göra det så glöm inte att lägga träspetten i blöt i god tid före matlagning.
Rör ihop marinaden, skär kycklingen i lagom stora bitar och lägg i marinaden minst en halvtimme.
Gör ni grillspett, sätt ugnen på grillvärme 225 grader, grilla på ett galler som ligger på långpanna. Grilla ca 7-8 minuter på varje sida.
Eller stek kycklingbitarna i smör några minuter och trä sedan upp på spett (om ni vill för snygg servering).
Blanda alla sås ingredienser i pannan du stekte köttet i (eller en ren om du grillar). Rör runt och låt såsen koka upp någon minut.
Servera sedan allt tillsammans med sallad och jasminris.
Super gott men kanske inget för varje dags mat 😉
No Comments