Kyckling med cashewnötter

 

wpid-20150412_194851-picsay.jpg

Kyckling med cashewnötter
3 portioner á 5 propoints (15 propoints totalt)

Ingredienser
500 gram kycklingfilé
3 klyftor Vitlök
6 st Salladslök
50 g Naturella cashewnötter
2 msk Risvinäger
1 dl Vatten
1 msk Blue Dragon Kinesisk soja mörk
4 msk Mrs Chengs Hoisin Sauce
1 tsk Blue Dragon Sesamolja
1 msk Zeta Jordnötsolja
1 krm Salt
1 krm Svartpeppar

Förbered alla ingredienser: Skär kycklingbrösten i mindre bitar. Pressa vitlöken. Dela salladslöken i ca 2-3 cm långa bitar – de gröna för sig, och de vita för sig. Rosta cashewnötterna om de är orostade.

Hetta upp jordnötsoljan i en wok eller stor stekpanna. Stek kycklingen med salt och peppar i en minut på hög värme. Tillsätt vitlöken och de vita delarna från salladslöken, och stek i tre minuter. Tillsätt risvinägern och sänk värmen till medel. Låt koka in, det tar ungefär en minut. Tillsätt vatten, soja och hoisinsås och rör om ordentligt. Låt koka ihop, ca en minut. Nu bör kycklingen vara helt färdig. Rör ner sesamoljan, cashewnötterna och de gröna delarna av salladslöken, och servera direkt med kokt ris.

Receptet kommer ifrån Annes Mat

About

3 Comments

  • Torsdag | Helen Holmberg augusti 18, 2012 at 06:06 Reply

    […] middag Kycklingwok med nudlar, lika gott utan cashewnötter och med färre […]

  • Uppdaterad och strukturerad receplista | Helen Holmberg september 12, 2012 at 10:06 Reply

    […] Kyckling m cashewnötter […]

  • Torsdag, v2 med pp | Helen Holmberg oktober 4, 2012 at 01:42 Reply

    […] och egentligen ska receptet innehålla 100 gram! Så ska ni laga det här receptet (länk ->Kyckling med cashewnötter) så tänk på att använda 50 gram nötter eller mindre, 150 gram nudlar, 400 gram kycklingfilé […]

Leave a Comment