Koreansk kyckling med mandusås
En modifierad version på Icas originalrecept (länk till det receptet här). Osäker på om strösocker är rätt sötningsmedel för denna rätt, ska provlaga med hoisinsås nästa gång. Lovar berätta om det är en förbättring 😉
Första gången jag ugnskokt kyckling, blev extremt mört och inte alls tråkigt och segt som jag trott.
Omdöme stark 3 av 5
Koreansk kyckling med mandusås
Ca 2-3 portioner, beror på hur mycket kycklingfilé du beräknar per person.
Ingredienser
0,75 dl japansk soja
0,5 dl strösocker
1 msk ättiksprit
1/4 krm chilipulver
0,5 msk olja
0,5 msk sesamfrö
500 g kycklingfilé
Så här gör du
Sätt på ugnen (225 grader) sätt även igång riset. Rör ihop alla ingredienser till Mandusåsen och lägg kycklingen i en ugnssäker form. Stek kycklingen mitt i ugnen 20-25 minuter. Vänd då och då och pensla hela tiden med mandusåsen (häll all i glasformen när du sätter in formen i ugnen).
Servera kycklingen (med grönsaker) och ris.
No Comments