Kokospannkakor

LCHQ - LCHF kokospannkakor

En lchf / lchq vänlig pannkaksversion, receptet är lagom portion för 1 vuxen.

Ingredienser:
2 ägg
1dl kokos
1dl vispgrädde

Gör så här
Kör kokosflingorna i mixer tills de blir mjöl (kokosmjöl från butik blir inte samma sak). Vispa ihop kokosmjölet, grädde, ägg och saltet. Låt svälla en stund ( 5-10 minuter). Stek pannkakorna i smör i en stekpanna, klicka ut i små plättar eller hela pannan. Stek på medelhögvärme tills plättarna fått fin färg.

Omdöme 
Hade inte höga förhoppningar om smaken, pannkakor ska smaka pannkaka.. Men av nyfikenhet så provlagade jag och smakade de naturella, det har samma konsistens som pannkakor men smakar kokos(oväntat?). Det var lite svårt vända dom, de är inte alls lika spenstiga som vanliga pannkakor men när jag höjde värmen och stekte de kortare tid så blev de mer fasta och lättvända. Blev fyra mellanstora pannkakor av smeten (ikeas minsta stekpanna använde jag).

Vill man lyxa till det eller höja fetthalten så addera vispad grädde, kanske frysta/färska bär till så får man en fin efterrätt, eller en köttfärsröra eller liknande i och man får en rejäl middag. Ska prova att frysa in och se hur de håller ihop, för då vore de perfekta mellanmål att ha redo i frysen att bara slänga i micron.

Mitt första lchq receptet (från lchfrecept.com), får firas med en egen ny kategori! Jag tänker inte ta beröm för andras recept, vill bara sammanfatta de recept jag provat och tyckt var ätbara; http://helenholmberg.se/mat-recept/lchq-recept/

About

No Comments

Leave a Comment