Julafton 20 dagar för tidigt 

Igår planerade vi in ett fuskjulfirande med julmat för vår brittiska vän Andy, han vi hälsade på i augusti i år. Man kan inte låtsas det är jul utan de klassiska klenäter, så redan i söndags gjorde vi deg eftersom klenätdeg behöver vila över natten för att bli riktigt luftiga. Och sedan överlät jag åt min kompis att kavla och rulla samt frityrkoka dem.

Jag låter troligen som världens slavdrivare men han älskar att laga mat och baka, så det har varit mycket lära genom att göra i veckan som gått. Hans klenäter fick två tummar upp av mamma och min familj, så nu kan vår jultradition spridas till hans med.

 Jag är ingen riktig fantast av julbord, jag uppskattar inte sill, ägg eller lax. Men jag älskar mina köttbullar och Janssons frestelse. Janssons frestelse blev det kurs i dagen före och receptet har under årens lopp förändrats så jag borde blogga version 2.0.. 

Jag höll mig till de här tre godingarna, prinskorvarna var från Scan och är de med tunt skin. Jag avskyr tjockt skinn på korv så de passade mig fint och god smak. Det var kul att se Andy prova sig igenom allt, en del saker mer uppskattade och några vill han helst slippa äta. Vilka är era julfavoriter?

Vi avrudnade all julmat med julfika ett par timmar senare, för ovanlighetens skull bjöds det på glögg med. I senaste Kökets box fanns en flaska Dufvenkrooks Fikon & Portvin med som var överraskade god enligt både maken och far.

Måste erkänna att jag känner mig klar med julmaten för i år men det finns nog rum för någon klenät till..

About

No Comments

Leave a Comment