Jordgubbscupcakes

image

image

image

image

Mamma tipsade mig i lördags om att de fått hem Kungsörnens nya cupcakes mixar på Ica maxi i Hyllinge (finns säkert på fler ställe, kika i baksektionen). Så en ask med jordgubbssmak fick följa med hem, nyfiken som jag är.

Igår blev jag sötsugen, hade inget gott hemma och ingen riktig energi att baka till jag såg cupcake asken.
Läste på baksidan, slog på ugnen och föllde instruktionerna som va väldigt betungande; röra ut pulvert med vatten, klicka det i de små formarna som följde med och in i ugnen. Under tiden de stöd i ugnen tog jag glasyrpulvert och rörde ut i hastigt uppvärmt smör (hur man fejkar rumsvarmt ;-)) och lite vatten. Tydligen skulle man använda elvispen till glasyren, vilket jag gjorde utan att märka någon skillnad. När cupcaksen hade svalnat tog jag glasyren i sprits (följde ej med) och spritsade mini cupcaksen, va osäker på hur långt glasyren skulle räcka så blev inte snyggaste dekoreringen men jag skyller på att jag är nybörjare. Sist strödde jag över de små färgglada sockerkulorna och provsmakade.

Omdöme; arbetsinsatsen va liten, blev okej mängd disk (skålar, slev, vispar, sked + spritsen), gick väldigt fort 40 minuter inklusive ugnstid, god jordgubbssmak om än lite väl sockrig smak på glasyren. Går garanterat göra godare själv men helt klart ett intressant alternativ att ha hemma för lata dagar, kan tänka mig att det är kanon om man har barn och vill låta dom baka “själv”.

About

No Comments

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: