Helens rågsiktsbröd / ryeflour bread recipe
När jag blev med bakmaskin insisterade min kära far på att jag skulle köpa annat än bara vetemjöl, så rågsikt fick det bli. Nu hittade jag inget roligt rågsiktsbröd recept i boken som följde med maskinen, så jag har utgått från ett recept jag bakat tidigare (kalljästa rågsiktsbullar, receptlänk) och räknat om det till bakmaskinen samt piffat upp det lite.
Brödet blev halvmörkt och väldigt mustigt och saftigt, det blev så gott att sambon som inte tycker om mörka bröd bad mig baka det igen!
Rågsiktsbröd för bakmaskin
Ingredienser
2,5 dl vatten
5 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk torrjäst
1½ msk mörk sirap
1 msk olja
Så här gjorde jag
Program “whole weat” (nummer 3 på min maskin)
Gram 750 (valde större brödstorleken, finns 600 och 750 gram på min maskin)
Crust dark (jag älskar brödskorpa)
Såå gott bröd! Sparat som favorit ☺️ Tack!
Åh, vad roligt att höra!