Helens rågsiktsbröd / ryeflour bread recipe

rågsiktsbröd bakat i bakmaskin,ryeflourbread baked in the bakingmachine

rågsiktsbröd bakat i bakmaskin,ryeflourbread baked in the bakingmachine

När jag blev med bakmaskin insisterade min kära far på att jag skulle köpa annat än bara vetemjöl, så rågsikt fick det bli. Nu hittade jag inget roligt rågsiktsbröd recept i boken som följde med maskinen, så jag har utgått från ett recept jag bakat tidigare (kalljästa rågsiktsbullar, receptlänk) och räknat om det till bakmaskinen samt piffat upp det lite.

Brödet blev halvmörkt och väldigt mustigt och saftigt, det blev så gott att sambon som inte tycker om mörka bröd bad mig baka det igen!

Rågsiktsbröd för bakmaskin

Ingredienser

2,5 dl vatten
5 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk torrjäst
1½ msk mörk sirap
1 msk olja

Så här gjorde jag

Program “whole weat” (nummer 3 på min maskin)
Gram 750 (valde större brödstorleken, finns 600 och 750 gram på min maskin)
Crust dark (jag älskar brödskorpa)


brödskiva av rågsiktsbröd bakat i bakmaskin, breadslice of the ryeflourbread baked in the bakingmachine

rågsiktsbröd bakat i bakmaskin,ryeflourbread baked in the bakingmachine

About

2 Comments

  • Madeleine november 20, 2023 at 10:04 Reply

    Såå gott bröd! Sparat som favorit ☺️ Tack!

    • Helen november 21, 2023 at 12:31 Reply

      Åh, vad roligt att höra!

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: