Helens nacho’s med slowcooked bbq kyckling
- On februari 13, 2022
- By Helen
- 0 Comments

Nu när jag har en ny köksmaskin så tänkte jag det kunde vara kul att förnya mig lite och prova något nytt – nämeligen slow cooked kyckling med bbq smak. Så jag brynte kycklingfilérna (gjorde två) i lite smör i min multi cooker, sedan hällde jag på bbq sås och en halv liter vatten och lät den gå i ångkokningsläget en halvtimme. Sedan slog jag över den till slow cooker mode och lät den gå cirka 1,5 timme? Då var kycklingen så mör att den bara trillade isär.
Det blev magiskt gott ihop med värmda nacho’s (majschips) och min ostdipp jag gör själv (receptlänk). Helt klart en ny favorit och ska jag vara ärlig så äter jag hellre slow cooked pulled kyckling än fläskkött. Hade gärna toppat med lite bacon också, men man kan inte få allt.
Känns dessutom som att kycklingköttet räcker längre när det är kokt sönder så att det faller isär än när man steker kyckling tärnad. Det här kommer jag laga igen och igen, för dom där kvällarna där man vill ha något litet men inte vill ha en hel middag. Och är man inte allergisk kan man addera så mycket mer till nachosen, själv kan jag tänka mig att lite rödlök i hade varit gott med..
About Helen
No Comments