Helens kokos- och mandelbröd

Malda kokosflingor och mandlar

Hade inga av alla dessa fina dyra mjöl hemma, däremot hade jag kokosflingor och mandlar samt fiberhusk. Så vad gör man? Jo man skållar mandlarna och maler dom i kvarnen samt häller kokosflingorna i mixern och drar igång den, voila och man har billigt amatörmaterial till bak 😉

Helens lch/lchf kokos- och mandelbröd

Sen improviserade jag lite och det blev rätt gott förutom att det smakar ju kokos (och ägg), inget som stör mig men nästa gång ska jag prova att bara ha i mitt mandelmjöl för att se om sambon uppskattar det bättre. Spännande område det här, mycket att utforska känner jag..

Helens kokos- och mandelbröd

Brödets konsistens är mer som sockerkaka än som bröd, så ni inte provar att baka och blir besvikna. Nu körde jag utan någon smaksättning men kan tänka mig att lite salt på toppen och rosmarin skulle vara supergott och passa fint till middagar eller lite kanel-kardemumma så blir det mer ”fin bröd” smak på det. Lovar rapportera nya recept jag provar på!

 

Ingredienser
6 ägg
50 gram smält smör
1½ tsk bakpulver
1/2 tesked salt
3 msk malda kokosflingor
3 msk malda skållade och skalade mandlar
1 msk fiberhusk

Gör så här
Sätt på ugnen på 175 grader, smält smöret i mikron i en liten skål. Knäck de 6 äggen i en skål och vispa ihop. Blanda ner saltet och smöret, häll ner ”mjölen”, bakpulver, fiberhusk och vispa ihop till en jämn smet. Smöra en form, behövs ej bröas men om man vill använd vallmo, sesam, kokos eller mandelmjöl. Häll smeten i den smorda form, sätt in formen mitt i ugnen för att grädda på 175 grader ca 30 minuter.

Receptkälla Helen Holmberg ( Gluten- och laktosfritt, byt smör mot kokosfett för mjölkproteinfritt )

About

No Comments

Leave a Comment