Hannes kakor
En naturligt sötad småkaka som smälter i munnen, som sötningsmedel används honung istället för raffinerat socker. Mjölet i kakan är vete och havremjöl, som är fullkorn (använder risentas).
Kakorna har jag uppkallat efter min lilla brorson Hannes (brukar förkorta som H), eftersom jag gjorde en testomgång till han. Första gången jag bakat småbröd utan vanligt socker, men inte sista.
Maken provsmakade och kunde inte ens märka att jag det inte fanns socker i, så det ser jag som ett väldigt gott omdöme!
Hannes kakor
Ingredienser, ca 25 stycken
100 gram laktosfri smör, rumstempererat
2 msk honung, ekologisk akacia
1 dl havremjöl
1,25 dl vetemjöl
1 krm vaniljpulver, ej vanillinsocker!
Så här gjorde jag
Rör ihop degen, den är väldigt kladdig så rulla en längt av degen som du sedan låter vila ca 30 minuter i kylen.
Skär rullen i 25 lika stora delar, rulla till bollar och lägg på bakplåtspapper klädd plåt. Tryck till med mjölad gaffel.
Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter på 175 grader (ej varmluft!).
Havremjöl lät intressant. Älskar småkakor och kan man få dem lite mindre onyttiga är det aldrig fel. Använde du köpt havremjöl eller mixade du havregryn? Här finns en del havreprodukter efter lantmännens fina låda i somras.
Havremjöl från risenta men märke borde inte spela roll tror jag.
MUMS! De ska jag prova baka… eller be maken baka.
De är väldigt lätta att baka så tror inte någon kan misslyckas Hanna 😉
Nu har jag kört igång en tävling på min blogg där du kan vinna proteinpulver och bcaa i valfrismak från mitt favoritmärke Gaam Nutrition. För att vara med och tävla behöver du endast kommentera inlägget med de smaker som du skulle kunna tänka dig, du behöver alltså inte klicka runt på massa länkar eller liknande.
http://linneajosefin.se/2015/augusti/tavling-vinn-proteinpulver-och-bcaa.html#comments