Grill SM och Citygross Power Meat

Som jag skrev tidigare gick jag i torsdags på ett event som arrangerades av Bergendahls / Citygross, fick nys på eventet via Spot and tell och skickade en intresseanmälan och fick en inbjudan i retur! Själva ”eventet” var en kombination av första kvaltävlingen i Grill SM 2013 och pressmöte ”Power Meat” där sponsorer och leverantörer presenterade årets nyheter inför grill & bbq säsongen. Så här såg programmet ut;

Deltagarna i kvaltävling 1 i Grill SM 2013

Deltagarna i kvaltävling 1 i Grill SM 2013

Först startade årets första kvaltävling 1 i Grill SM 2013, kan tänka mig att deltagarna var nervösa! Gott luktade det.

Mr Citygross

Fått hjärnsläpp och kan inte komma på namnet men mannen presenterade citygross och de olika inspiratörstalarna.

 

 

Kocken Melker Andersson pratade om nya tvprogrammet Grillmästarna som börjar på tv4 i sommar Melker Andersson tv-kock berättade om TV4s nya storsatsning på grillmat (Grillmästarna).

Inte helt hundra på namnet men han pratade om det första om det första svenska mästerskapet i grillning (Grill & BBQ SM 2013) samt grill-VM (World Barbecue Championship 2013). Lisa Lemke, TV-kock, matjournalist och författare till den prisbelönta kokboken "Till grillat - såser, marinader och lite sött" om goda grilltillbehör. Lisa Lemke, TV-kock, matjournalist och författare till den prisbelönta kokboken ”Till grillat – såser, marinader och lite sött” om goda grilltillbehör. Maria Lundesjö Ahnström, agronomie doktor disputerad inom köttvetenskap och kvalitetschef på Löfsta kött, om hur förpackningar med modifierad atmosfär påverkar kött. Väldigt intressant och skrämmande att lyssna på, Maria visade exempel på hur mycket gaserna i förpackningarna påverkar köttets färg vid tillagning så att det ser klart ut tidigare än det verkligen är. Richard Tellström, måltidsforskare vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan känd från TV (Landet brunsås och Historieätarna) Richard Tellström, måltidsforskare vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan känd från TV (Landet brunsås och Historieätarna) och nyligen belönad med silvermedalj av Gastronomiska akademien om köttgrillningens historiska perspektiv och dess länk in i samtidens trädgårdsgrillande inkl bl a grillningens utensilier, könsroller och genusperspektiv.

Janne Boris Möller, kock, TV-personlighet och författare till klassikern "Koka soppa på fysik"

Janne Boris Möller, kock, TV-personlighet och författare till klassikern "Koka soppa på fysik"

Janne Boris Möller, kock, TV-personlighet och författare till klassikern "Koka soppa på fysik"

Jan Boris Möller, kock, TV-personlighet och författare till klassikern ”Koka soppa på fysik” om grillkemi. Helt klart den mest inspirerande personligheten under torsdagen, fick en privat pratstund före han (och övriga gick upp på scen). Väldigt kul att få se en barndoms idol i person och prata matallergier och mat med, samt få höra roliga anekdoter av och allt på ”redig skånska” 😉 Stort tack för pratstunden om du någonsin läser det här!! Förutom alla talare så hade Citygross i pr-tältet olika leverantörer på plats som visade upp säsongens grillnyheter och delade ut varuprover;

Everfresh färgsprakande gröna stånd inne i presstältet

Everfresh färgsprakande gröna stånd inne i presstältet

Everfresh färgsprakande gröna stånd inne i presstältet

Everfresh färgsprakande gröna stånd inne i presstältet

Otroligt fint och inspirerande frukt- grönsaks och blomstånd från Everfresh, lite lustigt att åka hela vägen till Stockholm för att kika på produkter som också åkt hela vägen från Helsingborg/Skåne 🙂 Provsmakade ätbara blommor och lite annat. Inte det lättaste ta bra färgsprakande bilder inne i tältet som inte hade någon form av belysning.

KLS Ugglarps visade upp sina nyheter för deras grillprodukt märke Grill´it

KLS Ugglarps visade upp sina nyheter för deras grillprodukt märke Grill´it

KLS Ugglarps visade upp sina nyheter för deras grillprodukt märke Grill´it; gourmetkotlett och kamben.

Camilla Bjurberg från Fontana visade upp sin produktnyhet Grilloumi

Camilla Bjurberg från Fontana visade upp sin produktnyhet Grilloumi

Dalsjöfors kött i presstältet på citygross power meat 2013

Dalsjöfors kött på grillen på citygross power meat 2013

Favoritleverantör var utan tvekan (förutom Fontana och Everfresh) killarna från Dalsjöfors Kött, poserade glatt framför kameran och bjöd på riktigt mumsigt kött 🙂 Är man lite blyg av sig är det skönt med människor som kan bjuda på sig själv och kännas lätta att prata med. Uppskattas av mig som är lite blyg av mig och inte speciellt framfusig!

Landmanns miljövänliga engångsgrillar

Rejäl kolgrill från Landmann

Självklart fanns Landmann på plats med fina grillar och häftiga grilltillbehör. Vad sägs om miljövänliga engångsgrillar inför grillsäsongen 2013 från landmann? Kanske baka pizzan ute på grillen istället för att behöva slå på ugnen i värmen (ingen gillar behöva slå på ugnen i sommarhettan). 

Tyvärr blev övriga bilder i tältet så mörka och oskarpa att jag inte kunde rädda dom, men Arla bjöd på provsmakning av deras nyhet mjukglass man kan göra hemma. Finns i smakerna choklad, vanilj och jordgubb – de lanseras 7 maj i butik så håll utkik. Misstänker dock att de inte är laktosfria. De bjöds även på provsmakning av olika Kesella smaker. Caj P & Sweet baby Ray provsmakning tex och självklart kronfågel på plats som visade upp nya grillprodukter.

DSC03102-blogg

DSC03098-blogg

DSC03125-blogg

 

Blandade foton från eventet. Stort tack till spot & tell, citygross och alla leverantörerna; Arla, Caj P/Hauggen-Gruppen, DalsjöforsEverfresh, Fontana, Kronfågel, Landmann, Sjöboden och Ugglarps.

Produktprover från Kronfågel, Landmann, Caj P, Grill it, Dalsjöfors Kött och Fontana

Det var en tung kylväska att bära till hotellet med alla produktprover från de olika företagen.. Väldigt generösa får jag ju säga!! Och Ulf, tack för bärhjälpen, det uppskattades 🙂

DSC03132-blogg

Hotellkylen på rummet klarade trycket, jag är imponerad!! Två tummar upp för en kalastrevlig eftermiddag i Kungsträdgården 🙂

About

1 Comment

  • Marta M. Blanchard april 24, 2013 at 04:25 Reply

    Sparris i olja Sparrisen börjar bli fin, även om den är importerad. Prova att steka den i lite olja med flingsalt. Den blir härligt krispig och lättare att hålla koll på än kokt.

Leave a Comment