Glad Påsk och en recept uppdatering

Glad Påsk, vintage påsk kort

Galet att vi redan är halvvägs igenom april månad men så är det och jag vill så klart passa på att önska er en Glad Påsk med ett underbart vintage påsk kort. Jag är så svag för gamla fina vykort, tänk att kunna rita eller måla så fint. 

En potatisfri Janssons Frestelse, en pastagratäng med smak av lök, ansjovis och vitpeppar

Det här med påskmat och allergier är inte det lättaste, hade jag uppskattat sill och ägg hade nog påskbord känts lite lättare. Men maken föreslog att vi kunde laga en potatisfri Janssons Frestelse, eller Mac Jansson som jag kallar den. 

Som tur var har knäna läkt på bra sista månaden, så jag kan nu göra lite mer matlagning men inget tungt, avancerat eller som tar lång tid. Att ta sig an att göra en béchamelsås var en riktigt dålig idé, jag är livrädd för att bränna mjölken men också för att den ska bli för blaskig så det är ett långsamt projekt så benen värker nu. 

Men jag gjorde ett par små justeringar av receptet jag publicerade i början av året (Mac Jansson receptlänk), blev andra gången jag lagade den och ville ha en krämigare pastagratäng precis som en traditional Jansson är. Så minskade på mängden pasta och istället för att bre ut ströbröd och smör ovan på gratängfyllningen smälte jag smöret och blandade ihop det före jag la det på pastaröran. 

Sist fick jag lite torra skorpsmula område och ville så gärna få till en god krispig – knaprig yta på gratängen. Fördelen med att laga om recept, man kan justera det som inte blev bra tidigare gånger. 

Hoppas ni alla får en fin påsk, själv blir det ett försök att ta sig ner för trappan – första gången på någon månad sedan jag trillade. Känns lite läskigt, men ska nog gå bra och det ska bli så skoj att få se mamma och pappa, samt bror. ♥ Och så blir det lite potatisfria köttbullar som maken lovat att göra till min lilla Jansson pastagratäng, ska bli så gott. 

About

No Comments

Leave a Comment