Frukostbullar

Det här receptet blir totalt 81 propoints, räcker till ca 28 bullar (3 propoints styck). Receptkälla ICA Rågsikts påse. Omdöme 5 av 5!!! Baka, ät och njut..

Obakta frukostbullar

Frukostbullar på rågsikte, värde 3 propoints styckFrukostbullar med vallmo och naturella

Ingredienser
50 g Laktosfritt smör
5 dl vatten
50 g jäst
1,5 tsk salt
6 dl rågsikt
6 dl vetemjöl (+1 dl för utbak)

Gör så här
Smält smöret i en kastrull, häll sedan i vattnet och när det är fingervarmt ta 1 dl i en degbunke. Smula ner jästen i degbunken och rör tills jästen löst upp sig, häll på resten av vätskan. Blanda ner saltet och 6 dl rågsikt i degvätska, ta lite i taget och fortsätt med mjölet tills du har en fin smidig deg (använd inte mer än det står i receptet!). Lägg en handduk över degen och låt den jäsa 30 minuter.

Tryck luften ur degen före du häller upp den på bakbord, dela degen i fyra delar. Rulla längder av degen och dela varje längd i sju delar. Forma till bullar, det är i den här delen du behöver den extra dl vetemjölet.

Låt bullarna jäsa på plåten 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bullarna ca 10-15 minuter mitt i ugnen. För lite extra skorpa släng in lite vatten i ugnen. Lägg på galler för att svalna när du tagit ut dem ur ugnen.

About

9 Comments

  • Julia februari 17, 2012 at 08:27 Reply

    Ser riktigt goda ut!!

  • Joline februari 17, 2012 at 20:46 Reply

    Dom ser riktigt fina ut! Jag tycker mig se en talang på o baka 🙂

    • Helen Holmberg februari 17, 2012 at 22:45 Reply

      Tack, vad gullig du är 🙂 Älskar rumstera i köket, men ganska ny på det!

  • Linnea oktober 27, 2012 at 18:16 Reply

    Torra och smaklösa 😛 kanske missade någonting men var inte för min smak iaf

    • Helen oktober 28, 2012 at 14:25 Reply

      Vad tråkigt att du tycker det, tyckte dom var goda och bullar ska ätas när de är nybakade eller frysas in så slipper man torrhetskänslan. Kanske stoppat för mycket mjöl i degen?

      • Linnea november 2, 2012 at 15:22 Reply

        Kan nog hända, ja. :-/ ska hur som helst göra ett nytt försök nu då min mamma blev förälskad i dem.

        • Helen november 3, 2012 at 21:42 Reply

          Prova krydda med “brödkryddor” ? 🙂

  • Anders januari 13, 2013 at 15:06 Reply

    “Åhhåå” säger jag bara.
    Följde receptet till punkt och pricka och resultatet blev väldigt bra! 🙂

    Tyckte bullarna blev smakrika och dom blev inte alls torra heller. Mycket gott!
    Jag lär göra om detta.

    Nu använde jag flytande margarin istället för laktosfritt smör. Jag vet inte vad det har för inverkan, men känns inte som resultatet påverkas? (om man då inte måste ha laktosfritt såklart)

    Resultaten blev i alla fall väldigt bra!

    Tack Helen! 😀

    • Helen Holmberg januari 13, 2013 at 15:12 Reply

      Vad kul att höra!! 😀

Lämna ett svar till Julia Cancel Reply