Fridays kyckling fingrar
Fridays kyckling fingrar
2 portioner
Ingredienser
1½ dl ströbröd
1½ dl parmesan ost (eller annan)
1 tsk paprika
1/2 tsk salt
1/2 msk vitlökspulver
3 skinnfria kycklingfilér (skuren i 1 cm remsor)
2 ägg, lättvispade
Mat olja (ej oliv)
Gör så här
Förvärm ugnen på 230 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och pensla det med neutral matolja (eller spraya om du har flaska).
Blanda ströbröd, bakpulver och kryddor, samt osten. Blanda väl i en grund skål!
Doppa först kycklingen i ägg, sedan ner i ströbrödsblandningen. Vänd så du panerar båda sidor, sedan ner i ägget igen och panera ytterligare en gång.
Upprepa tills du panerat alla kycklingbitar, kycklingbitarna lägger du på den oljade plåten. Häll (spraya) lite olja över kycklingbitarna före du sätter dem i ugnen.
Baka i övre delen på ugnen 12-14 minuter, vänd kycklingbitarna efter 6-7 minuter.
No Comments