Fredag i Malmö för längesedan

Frukostbuffé på Scandic Triangeln, Malmö

Många sorters bröd på Scandic Triangelns frukostbuffé

Frukostbuffé på Scandic Triangeln, Malmö

En fredag för väldigt längesedan, eller ja för drygt två veckor sedan vaknade jag upp i ett stort lyxigt hotellrum på Scandic Triangeln. Jag har faktiskt under sista månaderna lärt mig att äta frukost, så när jag vaknade till vid sjusnåret klädde jag på mig och satte upp håret för en lyxig och god frukost.

Blev lite besviken över brödutbudet, med kinkig mage går surdeg, fullkorn bort direkt och bröd med frö också. Kvar fanns vit formfranska.. Så jag hoppade över det och blev lycklig som ett barn på julafton när jag såg att våffeljärnet fanns kvar (i den stora silvriga lådan finns pannkakor)!

Frukost våfflor på Scandic frukostbuffé

utsikt från frukostplatsen på Scandic, Malmö

Super goda belgiska våfflor (de kallas belgiska när de är så tjocka) med äckligaste grädden jag smakat, laktosfri grädde är lite rundare i smaken än den vanliga. Hade mysig utsikt över Malmö när jag satt och åt, kollade sociala medier och bara njöt allmänt av min frukost.

På vapiano beställer man på ett plastkort

Pizza till lunch på Emporia

Pizza till lunch på Emporia

Efter frukosten gick jag upp på rummet och sov/vilade några timmar till, sedan avnjuta en lång dusch där jag nästan slog ihjäl mig när jag skulle klättra (ja klättra!) ur badkaret.

Efter utcheckningen blev det lunch & shopping ute på Emporia, vädret lockade inte för att gå på stan i (regn & rusk). Så perfekt att man kan ta sig smidigt från Triangeln till Emporia! År lunch på Vapianos för första, men inte sista gången. Provsmakade deras fantastiskt goda Salami pizza, med riktig mozzarella ost (uhm mer laktos..).

De har ett väldigt kul system på Vapianos med att man själv går runt och beställer på ett litet kort man får, sedan när man går ut får man lämna in det och betala för sig. Kan nog lätt bli dyrt om man plockar massa gott..

Det enda minus med besöket var ovassa bestik, pizzan var tunn och krispig – kniven slö. Så det var inget skoj alls att försöka äta. Och barstolar & barbord, inte riktigt kul när man är kort heller.

Efter en shoppingrunda blev det sedan att åka hem, var så trött så jag slocknade väldigt tidigt på fredagskvällen.. Stackars make, först borta två dagar och sedan somnar bort när det äntligen är helg.

About

No Comments

Leave a Comment