Fredagsmiddag
Blev lite improviserad matlagning i fredags, rensade ut rester från kylen och potatislådan. Det blev några mandelpotatisar, vanliga potatisar, lite lök och morötter som skars i bitar för rostning i ugnen. Kryddade med svartpeppar, salt och hälften olivolja & olja. Är så smidigt när man lagar nästan all maten i ugnen, vämrde upp Jensens Favoritsås på spisen men det tar mindre än 10 minuter.
Made an improvised dinner last friday, decided to use up groceries from both fridge and potatobag. I used a few almond potato, ordinary potatoes, onion and carots that I sliced in pieces to get roasted in the oven. I used blackpepper and salt plus olivoil & ordinary oil for the seasoning. It’s so handy to do almost the entire dinnermeal in the oven, was just the Jensen Favourite sauce I made in an pan but that’s less then 10 minutes work.
Grillade två stora kycklingklubbor i ugnen, penslade med grillolja och sedan strött ströbröd över för att få lite krispig yta och några bitar riven ost för att smaka om det blev godare. Kycklingen blev supergod, dock har jag ingen aning om hur skinnet smakade (äter aldrig kycklingskinnet) men sambon gav tummen upp för det så antar det blev väldigt gott.
I roasted to big chickenlegs in the oven, coated with barbecue oil and then I sprinkled bread crumbs over them to get a really crispy skin. The chicken turned out really good, I have no idea about the skin tho as I never eat it. But I’m guessing it turned out great as my fiance ate the skin off my chicken too.
No Comments