Fredag
God och lättlagad fredagsmiddag, korv stroganoff med jasminris (självklart laktosfri, recept här).
Provade att laga två av recepten från häftet som följde med glassmaskinen, först ut laktosfri blåbärsglass (lokalt odlade bär!). Så här såg den ut när jag packade om den till en annan glassbytta, det blev väldigt mycket av blåbärsreceptet.
Här är även den laktosfri vaniljglassen jag gjorde, även den helt fri från tillsatser och gjord på vaniljstång och inte vaniljsocker. Herregud så god, dock lite för sockrig så ska göra med mindre socker nästa gång. Receptet kommer separat senare.
Glassen serverades i laktos, mjölk- och gluten fria rån som sambon hittade på lokala Ica butiken. Bilderna är lite mörka för jag tog på kvällskvisten. De var riktigt goda, tror inte många skulle märka skillnad i ett blindtest.
En strut är ca 50 kalorier, innehåller gluten och laktosfritt ljust behandlat basmjöl (vetestärkelse, tapiostärkelse och förtjockningsmedel e412)B, socker, potatisstärkelse, majsmjöl, veg.fett (kokos), vetefiber, emulgeringsmedel (e332), vaniljbas (socker, salt, arom, vanilj (extrakt) och bakpulver e500).
No Comments