Fredag
Såg en nyhet i “Taco/Texmex” sektionen på Ica Maxi (Hyllinge) från Santa Maria – pizza tortilla!
Så var bara tvungen att köpa och prova..
Pizzasås (tomatsås) och lite tjockare tortilla bröd som pizzabottnar + recepttips
Allerums Prästost från Skånemejerier, ost lagrad mer än 12 månader är laktosfri.
Jag älskar stark och lagrad ost och tycker man ska ha det på sin pizza också.
“Pizza tortilla” bröd från Santa Maria på plåten redo för fyllning.
Så här såg pizzorna ut när jag lagt på fyllning (i kronologisk ordning);
2 msk pizzasås, riven ost (smaksak), Stinas köttfärssås och Felix BBQ sås
Efter ca 7 minuter i botten på ugnen (225 grader) en färdig pizza som smakade riktigt gott!
För alla viktväktarräknare; 13 Pp
- Santa Maria pizza tortilla bröd 5 Pp/ styck
- Santa Maria Pizza sås 1 Pp/ 2 msk (4 Pp per 100 ml, 12 Pp hel flaska)
- Färsfyllning 3 Pp
(beräknat på 10% färs, kryddat med vitpeppar, kryddpeppar, ingefärsa& salt och buljongtärning i 1 dl vatten) - Riven lagrad ost ca 3 Pp / 2 msk
(beräknad på Allerum Prästost, lagrad 12 månader. 100 gram 11 ProPoints) - Felix bbq sås 1 Pp / 1 msk (använde mindre än det)
Går att variera till nyttigare ost, skippa bbq sås etc 😉 Kul prova nytt!
No Comments