Födelsedag och årets första grillning

årets första grillning på min Weber grill
årets första grillning på min Weber grill

Idag har det inte varit någon vanlig dag utan det har varit min makes födelsedag, så idag har han fått välja vad vi skulle göra och äta. Vilket resulterade i fika och grillning hos mina föräldrar, där även min syster med familj och ena bror gjorde oss sällskap.

Vädret var lika härligt som dagen före, så det blev en skön dag ute igen. Satt på föräldrarnas uteplats från det att vi kom till det att vi gick hem på kvällen, underbart när man bor i lägenhet utan uteplats eller balkong. Vi behöver luftas lite..

Dessvärre var jag rätt sliten av pollen från dagen före, jag har gömt mig lite i en bubbla inomhus med luftfuktare och luftrenare (bortskämd jag vet) senaste veckorna. Så det var lite av en chock när ögonen bråkade sved när jag tog första ögondropparna för dagen, men tack och lov har jag bra uppsättning med ögondroppar så ögonen lugnade ner sig efter en stund ute. Mina ögon blir väldigt ljuskänsliga, svider, rinner och tjurar gärna under pollensäsongen / vid allergener.

Har lite dåligt samvete för jag bidrog inte mycket alls till vår grillmiddag, maken skötte grillen, mamma & pappa fixade inomhus med allt runtomkring och jag pratade mest med syster & syskonbarnen.. Mina syskonbarn ska åka till London när jag fyller år och jag är så avundsjuk. London är verkligen en stad jag fastnat för och längtar efter att få utforska mer, det är en gigantisk stad och det känns som jag bara skrapat på ytan av allt som staden har att erbjuda. Så det ska bli kul att få höra i sommar vad de tycker om sin resa när de kommit hem!

Våra egna semesterplaner är än så länge vaga, men fyra veckor blir det i sommar och just nu är det en vecka tillsammans med Skåneutflykter på schemat. Men tillbaka till årets första grillning, vad grillade vi?

Jo, så klart kyckling (vi älskar kyckling i min familj), grillspjut hamnade på grillen med och så korvar från Per i Viken. Jag som inte är en korvfantast tyckte om korven, den heter Antonios ost och bacon så den ska vi grilla mer i år. Till serverades det pommes, potatissallad, vitlöksbröd, såser och sallad. Jag missade helt ta bild på middagen, men gott var det och vi hade en trevlig kväll tillsammans.

Är genuint tacksam för min fina, snälla och lite knasiga familj, det blir många skratt när vi ses. Och som pricken över i:et överraskade mamma oss med godispåsar, jag la självklart beslag på den med Hello Kitty tryck på..

About

No Comments

Leave a Comment