Ett för-födelsedagsfirande i min gamla hemstad

Hade en riktigt trevlig för-födelsedagsfirande i ett varmt och soligt Malmö i tisdags med gamla vänner. Det är väldigt längesedan jag strosade runt timtals i kvarteren vid centralstationen, lilla torg, kanalen och stortorget. Alla gamla vackra byggnader finns kvar, många renoverade så de lyser upp ännu klarare än på tiden då jag kallade Malmö min hemstad.

Men det är 16 år sedan, det har poppat upp så många nya byggnader att det kändes lite som en nystad faktiskt. Centralstationen har åter fått vakna upp ur sin törnrosa sömn, det var ganska sunkigt och skabbigt på den tiden..

Jag tror ni kan ana hur mycket jag älskar byggnader och arkitektur, men förutom att bygga upp en rejäl träningsvärk från promenerade i mina joyaskor på kullersten slank det ner en kanelbullsfika. Och efter en del tjat middag på gamla favoritstället T.G.I.Fridays på Lilla torg. 

Kyckling till förrätt, pankopanerad med sesam och världens godaste glaze (men oj så stark). Sen fortsatte jag med möra innerkycklingfiler panerade, serverade med honungssenap och pommes. Väldigt nöjd tjej helt enkelt som lät sig övertalas till en överraskningsutflykt. 😊 Tack för överraskningen! 

Ps. De gigantiska fasadmålningarna tillkom under Artscape 2014 i Malmö, vad jag vet finns det minst fyra lika stora målningar till utspridda i Malmö stad. 

About

2 Comments

 • SusanLotus juni 23, 2017 at 20:48 Reply

  Mums1 T.G.I. Fridays har jag ätit på då jag bodde i Sthlm.
  Kul att vara online igen och passar på att gratta dig på födelsedagen.
  Anar att det är vilken dag som hels nu… 😉

  Glad midsommar också!
  Sussie

  • Helen J Holmberg juli 4, 2017 at 23:45 Reply

   Tack så mycket! Och kul att se dig online igen, får ta och kika in på din blogg en dag 🙂 Har så svårt hinna med alla bloggar & instagram jag vill. Hoppas allt är bra med dig och glad midsommar tillbaka!

Leave a Comment