Engelska scones

Recept på Paul Hollywoods fantastiskt goda Engelska scones
Efter vår Englandsresa förra året så blev jag förtjust i de engelska scones vi köpte på Tesco, tänk er mandelkubbat möter svenska scones och ni vet på ett ungefär hur de smakade. Och som den experimentslystna amatörbagerskan jag är har gjort lite efterforskningar, kikat på Youtube och hemsidor. Slutligen fastnade jag för ett recept av min brittiska favorit bagare Paul Hollywood.

Paul Hollywoods brittiska scones

Ca 15 stycken

Ingredienser
500 gram vetemjöl special
80 gram smör
80 gram strösocker
5 tsk bakpulver
2 ägg (plus 1 ägg för pensling)
2,5 dl mjölk

Hjälpmedel: 5 cm stor ring att skära ut scones med

 

Placera mjöl, smör, socker och bakpulver i en skål. Blanda ihop till en smuldegs liknande konsistens.

Addera två ägg och vänd försiktigt ner i smeten. Tillsätt hälften av mjölken och fortsätt vänd ihop smeten så allt blandas. Fortsätt tillsätt mjölk lite i taget, för att forma en mjuk deg.

Placera degen på en mjölad yta, använd händerna för att vika degen på hälften. Vrid degen 90 grader och vik igen, upprepa några gånger tills degen är smidig.

Om det behövs pudra mjöl på underlaget medan du viker, så degen intefastnar i underlaget. Överarbeta inte degen.

Kavla ut degen till ca 2,5 cm tjocklek. Använd ett mått/ metallring /glas som är ca 5 cm. Doppa din utstickare i mjöl, tryck ut cirklar och lägg dem på en plåt. Undvik att vrida utstickaren, bara tryck ner och tryck ut degen. Kavla om degresterna och stansa ut fler scones så länge som du har deg kvar.

Låt sconesen vila några minuter, pensla sedan toppen med det uppvisade ägget. Undvik att få det på sidorna, då reser sconesen inte lika bra på sig i ugnen.

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter, på 225 grader. De ska bli gyllene och resa på sig ordentligt.

Låt dem svalna före du delar dem och äter med lite smör och sylt.

About

No Comments

Leave a Comment