En riktigt god laktosfri osthamburgare

Bacon hamburgare med laktosfri ost i brioche hamburgerbröd

Laktosfri hamburgare ost från Sottilette

Finns det något bättre än att hitta en riktigt god ny matprodukt? Jo, det gör det såklart men när man är en liten matnörd så är det ändå en härlig känsla när man hittar något man inte sett tidigare som är riktigt jäkla gott!

Förra lördagen var vi och handlade på lokala Ica Maxi butiken, matfrustration, hud som var skräp och mens ovanpå det. Så vi kom fram till att göra något enkelt till middag, så vi köpte färska baconburgare (Ica’s egna), Pågens Bistro gourmet hamburgerbröd och olika sorters ost.

Jag tycker bäst om ”smältost” på hamburgare (maken valde Allerums prästost), så jag var super exalterad när jag hittade en ny sorts laktosfri hamburgerost i kyldisken. Har aldrig sett märket Sottilette tidigare, men vid googling så är det ett namn Kraft använder på några av sina produkter (Kraft gör ”vanlig” hamburgerost bland annat).

I alla fall  (tappar tråden fort här) vi provlagade på kvällen, eller ja min snälla make gjorde. För jag mådde illa och var väldigt ynklig hopkurad på soffan, tyvärr mådde jag så illa så när jag väl skulle äta kunde jag inte få i mig min hamburgare..

Men i tisdags när maken avnjöt min chili så räddade jag den överblivna burgaren som var kvar, vi köpte en 4-pack av ICA’s färska baconburgare (rekommenderar dem, så goda). Stekte upp den, svartpeppar & salt, samt två skivor av den laktosfria osten. Rostade brödet i brödrosten, lite rostad lök och sedan min godare burgare.

Och inse vilken fullträff, jag som brukar tycka hemlagade burgare är så tråkiga och undviker dem verkligen så mycket jag kan ÄLSKADE min burgare. Så himla god, god ost, god burgare, riktigt gott bröd.

Blir att upprepa många gånger i vår och sommar, får hoppas att det inte blir grillförbud helt i år som förra året för vore trevligt att kunna grilla och äta ute varma dagar.. Och nej, jag är inte sponsrad utan ville bara tipsa om några riktigt goda produkter (men om ni som är ansvariga för osten känner för det får ni gärna sponsra mig).

About

No Comments

Leave a Comment