En ny köksmaskin

Fyndade en Nedis® varmluftsfritös är perfekt för bakning, grillning, fritering och stekning på Ica maxi för 400 kronor

Ibland sker saker väldigt impulsivt, jag har aldrig varit intresserad ens av air fryer maskiner tidigare för jag tycker det dels inte kommer någonsin kunna smaka som friterat, dels är ännu en onödig maskin att ha stående i köket och dels tycker jag de är massa pengar utslängda på något i onödan som går att göra i ugnen. 

Men så bara stod den där på Ica Maxi när jag försökte promenadträna för två veckor sedan, på erbjudande dessutom för endast 399 kronor. En liten söt Nedis® varmluftsfritös på endast 2.4 liter, som en liten prova på maskin för oss. Det ena beslutet den dagen visade sig vara jättebra och det andra katastrofalt dåligt, för oj vad jag fick ännu mer ont i mina stackars sönderslagna knä. 

Laktosfri churros med laktosfri sia glass med smak av salt karamell, tillagade i en airfryer

Det andra beslutet visade sig vara en riktig liten fullträff! Nu ska jag väl tillägga först att vår vanliga ugn i vår bostad är ganska föråldrad, inte speciellt välfungerande och ojämn värmefördelning (och jag borde kontakta vår hyresvärd om det) samt saknar värmluftsfunktion. Så att laga till exempel Aviko’s churros i maskinen är magiskt gott, i vår ugn så blev dom bara degiga eller stenhårda. 

På bilden är de serverade med  kanelsocker och Sia’s laktosfria glass SaltKaramell, när maken gör det här åt oss så känns det som resturang efterätt sååå gott. Churrosen blir spröda, varma och smakar perfekt med kanelsockrert, sen den söta saltkaramell glassen som smälter och blir nästan sås till churrosen… Mums, helt klart min nya favorit efterrätt just nu!

Provade fritera Lindströms mozzarella sticks lökringar i air fryern, båda snacksen är potatisfria

Vi har så klart prova på att luftfritera fler saker, som till exempel lökringar och mozzarella stick från Lindströms, perfekt när man vill göra hamburgare lyxbesöket hemma istället för ute. Lökringarna har aldrig smakat så här gott tidigare hemma, riktigt krispiga, inte flottiga av någon olja, genomlagade och sötman i löken hittar fram som de aldrig gjort när vi lagat i vår traditionella ugn tidigare. 

Och vi ska inte prata om mozzarella sticksen, så löjligt goda. Roligt att vi kan fixa sånt här hemma, som är garanterat potatisfritt och allergivänligt för mig. Har provat Kronfågels kycklingnuggets också, som blev goda de också, har inte riktigt hittat perfekta inställningarna än men det kommer nog. 

Maskinen i sig är inte så stor, ytan i botten på korgen där man lägger ner saker i är ganska liten men vi kommer inte ha maskinen för att göra några former av potatisrätter i så tror den kommer räcka långt till oss. När jag mår bättre i knäna så ska här utforskas mer saker, men tills dess får maken vara chef i köket och över alla maskiner (som han älskar med). 

About

No Comments

Leave a Comment