En lördag i nutid

image

image

image

Ledig långhelg, fyra hela dagar med inga riktiga måsten. Så skönt! Idag har det Pantats, plockat här hemma lite, köket fick träffa dammsugaren, handlade en sväng med. Passade på att lösa in lite gratiskuponger, blev utvald smartson testpilot för goda asian wok & asian spices från Santa Maria.

Maken har tjatat om varma mackor ett tag här hemma, passade bra idag att göra det enkelt och slippa laga mat. Även om jag är en matnörd så fuskar jag gärna när energin tryter. Hade planerat baka baguetter men fick bli köpt från butik, inte riktigt lika gott men funkar. Är ni sugna på att prova baka baguetter själv har jag tre recept jag provbakat med bra resultat här; Ricks förjästa baguetterfranska baguetter och Pain de Martin sommarbaguetter.

I min har jag präst ost (gillar lagrade ostar), basturökt skinka (magen fungerar fin fint igen!), bbq sås från Sweet baby rays och lite svart peppar. Fem minuter i smörgåsgrillen och middagen är färdig. Maken är lite mer avancerad, alltid lika spännande att se om han kan få brödet ligga kvar i grillen..

Varit småsugen på våfflor ett tag, det är ju så gott med frasiga våfflor, lite vispad (laktosfri!) grädde och sylt. Jag är en våffel tjej, det överträffar ALLA sorters pajer, gillar inte ens puddingar eller pannacotta. Så vill man göra mig glad är våfflor en bra start! Så idag gjorde jag mig själv glad, det är faktiskt inte alls svårt. Receptlänk belgiska våfflor eller frasiga våfflor.

Igår påbörjade vi projektet se om Tillbaka till framtiden triologin (Back to the future), vi har dvd boxen sedan x år tillbaka och den ses om flitigt. Michael J Fox är en av mina favoritskådespelare (makens med), fastnade för han när jag såg tvserien Fem i familjen (Family Ties), den gick varje dag på dansk tv (tror jag) när jag var yngre.

Den här gången vi återser (vi har del 3 kvar) känns det lite extra speciellt när det är 30 år sedan första filmen kom ut och 21 oktober var dagen de landade i framtiden. Har ni aldrig sett filmerna så är det faktiskt på tiden att ni gör! Väldigt kul se deras vision av hur vårt 2015 borde sett ut, tacksam över att vi har riktig matlagning än och inte flygande bilar (verkar kaosartat).

About

No Comments

Leave a Comment