En kryddigare kabanoss (korv) stroganoff

Recept på en kryddig korvstroganoff eller kabanoss stroganoff
Recept på en kryddig korvstroganoff eller kabanoss stroganoff
Recept på en kryddig korvstroganoff eller kabanoss stroganoff

Som jag gått och längtat efter en klassisk korvstroganoff på falukorv, men det går inte att hitta potatisfri falukorv någonstans. Så jag beslutade mig helt enkelt för att prova laga korvstroganoff på en potatisfri kabanoss, om man inte provar så kan man inte veta om det blir gott tänkte jag.

Jag klickade hem Gudrun kabanoss korv (länk), har beställt den tidigare i år från mathem (länk) så visste att den inte var fruktansvärt stark och att jag skulle klara att äta den och att den var god. Det är en korv gjord på svenskt nöt- och griskött med smak av paprika, vitlök och cayenne. I mitt recept använder jag en paket korv, dvs 240 gram kabanoss korv och för oss blev det två rejäla portioner i två dagar i rad. 

Tycker du spontant att det känns för lite så köp mer korv, jag är tyvärr begränsad i vilken sorts kabanoss jag kan köpa och använda eftersom jag är allergisk mot potatis (potatisfiber, stärkelse etc går bort med). Jag serverade vår korvgryta med jasminris och det var så jäkla gott även om det var i överkanten av vad jag klarar äta i kryddväg. Helt klart en rätt som kommer att hamna i vardagsmatsrotationen hemma hos oss. 

Helens kryddiga kabanoss stroganoff

Ingredienser
240 gram kabanoss
2 msk tomatpuré
3 dl grädde
2 små lökar / alt 1 större lök
1 buljongtärning
2 sockerbitar

Gör så här
Bryn den finhackade löken i lite smör, tillställ den tunt skivade kabanossen. När löken och korven börjar få fin färg tillsätt tomatpurén och fräs med i röran en liten stund före du häller i grädden och buljongtärning. 

Lått puttra ihop några, smaka av och tillsätt vad som fattas i mitt fall tyckte jag tomaten behöver två sockerbitar för att mjuka av tomatens syrlighet. Kabanossen är smaksatt med paprika, vitlök och cayenne så för mig behövs det inget extra salt eller peppar. 

Sedan serveras kabanoss stroganoffen med nykokt jasminris, så gott!

About

No Comments

Leave a Comment