En klump i magen av ångest

Jag är verkligen inte bra på att hantera en del saker, så fort jag blir minsta lilla stressad går det ut över min mage och rivstartar allergin. Som om pollen i högsäsong inte räcker till typ.

I torsdags nådde allt en ny topp, efter en vecka av problem med vår äldre granne på bottenvåning hade mängden magsyra i min mage nått en sådan härlig nivå att jag gick och kring och småkräktes hela tiden. Det var mer än bara magsyra som kom upp..

Vi gjorde först en orosanmälan till äldrevården under Kristi himmelsfärdhelgen när jag hade familjegrillning på schemat. Vår granne som är kvar och bor på bottenvåningen i andra lägenheten fyller 85 år i augusti och har inte riktigt alla hästar hemma i stallet om man säger så. Och efter möte med äldrevård, granne så har jag fått göra en orosanmälan till vårdcentralen/hans läkare.

Massa oro över hans hälsa och välmående, speciellt då han gått upp och ner i vår trappa åtskilliga gånger utan koll på tid på dygnet. Vår trappa är originalet sedan 1828 (så vitt jag vet) och är inte den mest ergonomiska trappan för att uttrycka mig snällt. Även jag som är vand går försiktigt i den och jag har inga problem med att gå på vanlig mark, vilket herrn har. Så varit så rädd att han skulle trampa fel, tappa balansen osv i stentrappan, i värsta fall dundra hela vägen ner in i stenväggen. Plus att jag som inte är så förtjust i människor, blivit väldigt stressad över att ha någon som springer och ringer på/knackar hela tiden.

Det har varit utskällningar, paranoida historier om folk som försökt spränga hans dörr, fångar som går i trappan och på ovanvåningen. Och röster i rören osv, prat och frågor efter människor som sedan länge är bort ur hans liv. Och allt det här kan väl vara lätt att hantera om man åtminstone kunnat föra en dialog med han, hans hörsel är så nedsatt så det är omöjligt. Och inte mått dåligt av odören, ni vet den som uppstår när man inte duschat eller tvättar sina kläder på den här sidan nyår.

Även äldrevården sa de skulle ringa till hälsovården angående hans mentala ohälsa och behov av hjälp. Så jag hoppas att det verkligen kan lösa sig, för inte ska man behöva ha det så bara för att man blir gammal och dement..

På eftermiddagen lockade bror över oss på grillning i det fina vädret, lagom ansträngande med en promenad. Och så se på när maken grillade och mamma fixade resten. Var skönt att bli bortskämd en stund, vi bor utan trädgård och trots pollensäsongen älskar jag att kunna vara ute. Det serverades grillat grillspjut, pommes med lite bearnaise. Höll på att glömma det obligatoriska vitlöksbrödet, självklart fanns det med!

About

No Comments

Leave a Comment