En bättre och större airfryer

En väldigt lyxig sommarpresent - en större och bättre airfryer. En Philips Airfryer Premium XXL, med SmartSensing-teknik HD9870/20

I juni tyckte min make att ett erbjudande han fick på Philips Airfryer Premium XXL, med SmartSensing-teknik (produktlänk), var för bra för att motstå. Så vi uppgraderade från vår lilla söta 2,4 liters maskin  till en på 7,2 liter! Jag tyckte just det då var helt galet, vår lilla räckte långt men nu har det gått snart fem månader och oj vad jag älskar vår maskin. Det går inte en dag utan att den används minst en gång, minns knappt när jag hade vår traditionella ugn igång senaste. Allt vi tidigare lagat i ugnen lagas nu i maskinen, jag har provat baka, göra gratänger etc. 

Vi har köpt några original tillbehör till vår airfryer vi köpte i somras. En Philips Airfryer Premium XXL, med SmartSensing-teknik HD9870/20

Med vår vita fina aifryer maskin kom även en stor bakform och muffinsformar (formarna på köpet länk), muffinsformarna har jag ännu inte använt (det kommer, jag lovar) men den stora formen är flitigt använd varje vecka. Det går dock bra med alla ugnståliga formar i en airfryer, så länge de tål höga temperaturer. Man måste inte köpa dyra specialformar, jag använder ofta ikeas 365+ glasformar för mindre portioner, folieformar går också bra (se bara till att ha tyngd i dom så de inte blåser iväg).

Vår andra originaltillbehör är pizzakittet som jag beställde via amazon (Philips Amazon utbud) för det blev billigare än att handla från Philips svenska nätbutik (märkligt det där). En fryst en persons pizza passar perfekt på pizzaplåten om man vill vara lat, slipper uppvärmningstider och går snabbare än traditionell ugn. 

Tillbehör inköpta på shein till vår airfryer vi köpte i somras. En Philips Airfryer Premium XXL, med SmartSensing-teknik HD9870/20

Utöver original tillbehören har jag beställt några från shein (shein airfryer utbud), jag var lite tveksam först men sett många identiska produkter sålda på amazon och svenska nätbutiker. Så det har blivit silikonformar, bakplåtspapper och galler för att skapa en extra nivå i airfryer korgen. 

Så länge man inte lägger i ett bakplåtspapper i maskinen utan att det är nertyngd av någon form av mat så är det ingen risk för att pappret åker upp i fläktarna i taket. Lagar man flera saker i omgångar är det bra med en extra form, pappersformarna är lite lathet och för att bespara mina händer handdisk (jag har mycket problem med huden på höger hand och handled för tillfället). 

Jag skulle nog vilja påstå att Philips Premium  XXL gör mitt liv lättare, den drar mindre el och saker är klara snabbare. Det är lättare att hantera än en traditionell ugn, ingen förvärmning, lätt att dra ut lådan som hålls uppe på en skena när man vill vända / temperatur kontrollera något man lagar. Och allt blir godare och saftigare!

Har ni blivit airfryer frälsta? Jag/ vi är helt sålda på vår XXL airfryer, hoppas den håller i många år framöver. Och jag kommer att lägga ut allt som provlagas och som blir bra, det tar lite försök att hitta helt rätt med alla tider och temperaturer. 

About

No Comments

Leave a Comment