Datenight med superhjältar och maken

Biograf Maxim i Landskrona

I lördags hade vi, jag & maken en välbehövlig kväll hemifrån där mobiltelefonerna stannade i fickan. Förutom när jag tog ett par fotografier till instagram/bloggen och när jag kikade på klockan när vi skyndade till biografen. Vi valde att gå på Biograf Maxim i Landskrona, de har VIP-platser som är så otroligt bekväma att det känns nästan som att sitta hemma och se på film. Jag/Vi hade dock missat att vi var i Landskrona på lördagen av ”valborgshelgen”, så det var parkeringen vi brukar ställa oss på var fylld med tivoli!

Så vi fick leta runt lite innan vi hittade parkeringsplats på någon sidogata nära , som tur var hade vi rätt goda marginaler och biljetterna var förbetalda online. Nästan lite glad att vi fick utforska en ny liten vrå av Landskrona, för det är verkligen en liten stad jag inte sett mycket av. En väldigt pittoresk småstad vid havet, underbara vackra gamla byggnader, börjar faktiskt bli förtjust för det är riktigt charmigt. Ska bli kul att göra återbesök när det är lite varmare, kanske en heldag med att kika runt?

Tack vare lite framförhållning (jag handlade godis & dricka dagen före på ICA) så vi slapp världens kö inne på Hemmakvällbutiken. Visste om att vi skulle ha små marginaler då vi maken slutade jobba cirka fyra och filmen började halv sex. Det roliga är dock att filmen vi såg, Avengers Infinity Wars var så underhållande & actionfylld att vi båda glömde bort vårt godis helt. Var lite oroad över 2½ timmars filmtittande, min mage har bråkat hela veckan men tiden gick så fort. Snacka om lättnad!

Och filmen? Helt klart bästa Marvel hittills, även jag som inte är en inbiten superhjältefan tyckte riktigt bra om den och på skalan 1-10 är det en 8:a. Det var inte alls vad jag förväntade mig, normalt sett så brukar hjältefilmer alltid ordna sig på något sätt i slutet. Här? Inte precis, det var chockerande och oväntat slut på filmen (har svårt att inte säga för mycket). Men så kommer det en del 2 också nästa år i maj. Och Robert Downey Jr. & Benedict Cumberbatch i samma film, mer av den varan.. Och Chris Evans i skägg, oj oj (han ser äntligen ut som en man och inte en mammas pojke).

Vi valde att se filmen i 2D istället för 3D, jag tror det blir bäst för mig att se filmer så. Med mina synfel är 3D otroligt påfrestande och ärligt, 3D tillför verkligen inte så mycket för mig åtminstone.

Efter filmen gick vi bort till Mamma Teresa, en pizzeria nära Rådhustorget som jag provat för något år sedan. Maken som egentligen inte var så hungrig efter rejäl lunch på jobb (goda rester från fredagens middag) kunde inte motstå den panerade spättafilén med pommes & någon sås. Själv åt jag en ost & italienskskinka pizza, älskar när det är riktigt skinkskivor och inte dom här bergen av strimlad skinka på. Så otroligt god pizza, även om det kunde varit mer mozzarella och mindre vanlig ost på. Av de lilla jag smakade av makens mat, så var det väldigt frasiga pommes och god fisk.

Tror minsann att det blir fler besök hos mamma Teresa, för vi har 2 biobesök inplanerade i Landskrona under majmånad.. Deadpool 2 om ca 2 veckor och Solo, A Star Wars saga i slutet på månaden.

About

No Comments

Leave a Comment