Grillad kyckling

Varit flitig, lagat mat från grunden idag! Köpte en hel färsk kyckling för några dagar sedan, idag fick den åka i ugnen. Gott med en klassisk middag på en fredag kväll 🙂

Recept

Hel kyckling (ca 1 kg)
Grillolja
Salt
Laktosfritt smör

Sås

2 msk vetemjöl
1 buljongtärning
1½ dl grädde *
2½ dl mjölk *
Socker, salt, svartpeppar, ev cayenepeppar

Gör så här

Lägg kycklingen i en ugnssäker form, pensla med grillolja / marinad och krydda med vitlöken och saltet. Ringla lite margarin över och sätt sedan in formen i ugnen, ugnen ska vara på 175 grader. Låt kycklingen stå inne ca 80 minuter, kycklingvätskan ska vara klar!

Sila skyn från kycklingen i en kastrull, red av med vetemjölet. Häll ner mjölken och grädden, i med buljongtärningen och rör ihopa medan det små puttrar. Såsen ska koka upp, tar ca 5 minuter. Smaka av såsen med socker, salt, svartpeppar och kanske cayenepeppar om du tycker om lite sting i smaken! (Man kan byta ut mjölken och grädden mot vatten, men då blir såsen tunnare och inte lika smakrik.)

Servera med kokt potatis, ris eller pommes till samt den gudomlig såsen 😉

Gårdagens middag: Repris på onsdagens middag, slocknade på sängen efter jobb igår och hade ingen ork, lust eller intresse av att göra något avancerat så Mattias var snäll och lagade falukorv och makaroner igen.. Tur man har någon som är snäll med en!

About

No Comments

Leave a Comment