Currywurst recept

Helen J Holmberg - den laktosfria & allergivänliga bloggen. Recept på laktosfri tysk currywurst

Kan man inte åka till Tyskland får Tyskland komma till köket? Currywurst är en klassiker vi alltid längtar efter när vi kommer till Tyskland, för er som aldrig hört talas om currywurst så är det förenklat korv som serveras i en tomatketchupsås med curry. Och det finns troligen lika många recept som det finns currywurst älskare. 

Som tillbehör serveras ofta currywurst med pommes frites eller med små baguetter, eftersom jag äter potatisfritt blev det så klart baguetter till för vår del. Och korven som används är så klart bratwurst – det hörs nästan på namnet (självklart kan man ha vilken korv man vill men påverkar slutresultatets smak). 

Om du föredrar byta den färska löken mot lökpulver så motsvarar ca 50 gram lök 1 msk lökpulver. ‘Receptet ger cirka 7 dl sås, så låter det för mycket halvera receptet. 

 

Helens currywurst recept

Ingredienser

5 dl ketchup
2,5 dl vatten
1 msk smör
1 msk mjöl
1 köttbuljong
1 lök
8 tsk curry

Gör så här

Börja med att fräsa den finhackade löken i smöret, tillsätt mjöl och curry tills du har som en kryddpasta (upphettningen får curry smaken att komma fram bättre). 

Tillsätt sedan ketchup, buljontärningen och vatten, låt såsen puttra ihop sig så den tjocknar. 

Servera såsen över 5 mm tjocka korvskivor och pudra lite currypulver över, korven steker jag hel och skär upp efteråt.

About

No Comments

Leave a Comment