Chokladprovning

imageimage

Fick hem ett stort paket igår från Kronans Droghandel med massor av gott från deras julsortiment, vilket resulterade i en liten chokladprovning här hemma igår kväll.. Teerna blir det provsmakning på under helgen 🙂 Choklad- och tepåsarna går att köpa på Kronans hemsida om någon undrar och tyvärr innehåller all choklad laktos, men ibland är det värt ta en lactrase tablett.

imageimage

Först ut var den söta lilla lyxiga Chokladasken;

Vår egen belgiska choklad i en smakrik blandning av belgiska praliner och marmorerade snäckor i vit, ljus och mörk choklad. 114 gram.

Lite besviken över ”utfyllnaden” av de marmorerade snäckorna, det får det att kännas lite ”billigt” efter de fina första lagret. Tyckte inte något i asken var någon direkt höjdare. Inte min typ av choklad, blir ett svagt 2 av 5 i omdöme!

image

Nummer två i provsmakningen blev påsen med chokladkulor:

Våra egna Chokladkulor i en god blandning av mörk, ljus och vit choklad. 150 gram.

Det här är rätt och slätt vanlig choklad vit- mjölk- & och mörk i kulform, inte mycket att orda över. Smakar helt okej, lite festligare att lägga upp när man ska bjuda så får ett 3 av 5 i omdöme.

image

 3e chokladsorten ut var påsen med chokladtryfflar;

Våra egna Chokladtryfflar i en lyxig blandning med lång eftersmak. 150 gram.

Utan tvekan den godaste i testet, krämig, rund god smak och smälter i munnen. Värdig en stark 4 av 5 (från både mig och sambo).

image

 Sist men inte sämst ut i testet var Tiramisumandlarna;

Våra Tiramisumandlar i en krispig blandning doppade i vit och ljus mjölkchoklad. 150 gram.

Vit choklad men en krämig smak och kaffetoner kompletterad med mandel, jag tyckte själv det här var en stark 3a medan sambon totalt ratade och tyckte det var för sött.

Nu är jag mer än någonsin tidigare sugen på att röra ihop egen tryffel, för det var verkligen WOW begär på den.. Tyvärr tar 150 gram slut rätt fort när man delar med sig!

About

No Comments

Leave a Comment