Chokladpopcorn

image

Ibland blir man sugen på märkliga saker, som till exempel chokladpopcorn.

Ett snacks som är väldigt lätt att göra själv och kräver bara två ingredienser – popcorn och choklad av valfri sort. Jag tog laktosfri choklad så klart.

Smält chokladen antingen i vatten bad eller med micron. Var noga så du inte får vatten i, då blir chokladen grynig och det är inte gott alls. Jag mikrade min choklad, först bröt jag ner den i så små bitar jag kunde. Mikrade en minut, rörde jag i chokladen och sedan in i mikron nästan en minut till, tid beror på vilken effekt du använder och mängd choklad du vill smälta. Det är bättre pausa och kontrollera chokladen en extra gång än att den bränns.

När chokladen är nästan smält kan man ta ut och röra så smälter de sista av chokladen med. Nu kan du ta dina förpoppade pocorn och vända i chokladen. Vänd tills all popcorn fått choklad på sig.

Häll sedan upp på en plåt/bricka med bakplåtspapper (så slipper du jobbig disk) och bred ut så tunt det får plats. Ställ sedan i kylen på kylning.

Jag tyckte 100 gram choklad per 50 gram popcorn blev bra, men prova er fram till vad ni tycker blir godast, ni kanske vill ha tjockare choklad eller tunnare.

Väldigt gott lördags snack tycker jag!

About

No Comments

Leave a Comment