Brytbrödspassion

Brytbröd under jäsning

Brytbröd halvvägs genom andra jäsningen

Färdigt jäst brytbröd och redo för ugnen

Färdigt jäst brytbröd och redo för ugnen

Färdigbakat brytbröd

Färdigbakat brytbröd

Brytbröd i springform

Färdigjäst brytbröd i springform

Brytbröd i springform, färdig jäst och dekorerat med sesam och vallmofrö


Brytbröd i springform, färdig jäst och dekorerat med sesam och vallmofrö

Brytbröd är nog de vackraste bullbröd man kan göra

Brytbröd direkt från ugnen, rykande varmt i formen än

Nybakat bryrbröd, redo för provsmakning

Nybakat bryrbröd, redo för provsmakning

Nästa gång ska jag baka ett annat recept, det här franskbröd receptet smakar inte så mycket.. Och köra bullarna på plåt utan form, borde fungera utmärkt att de bara jäser ihop utan något som ”tvingar” de på plats. Hade tänkt ta med ett av bröden till födelsedagsmiddagen men glömde det hemma, ibland är man mer förvirrad än vad som är bra för en! Tips på goda brödrecept tas gärna emot 😉

Receptet jag använde; Franskbröd

About

4 Comments

  • Emilia april 23, 2012 at 07:59 Reply

    Vad gott det ser ut! Jag har alltid velat baka brytbröd, men det har aldrig blivit av hittills!

    • Helen april 23, 2012 at 15:24 Reply

      Det är inte så svårt bara att baka bullar och lägga i form eller tätt ihop på en plåt!

  • ZtorZillen april 23, 2012 at 16:41 Reply

    va fina de ser ut! Jag ÄLSKAR judiska brytbröd, men aldrig ätit något annat..mums! Måste verkligen testa detta!

  • Bröd, Pannkakor och Pizza | Underbara saker som gör vardagen mindre grå @ Spotlife augusti 30, 2013 at 12:14 Reply

    […] gjorde även ett brytbröd till kräftorna till […]

Leave a Comment