Brownie muffins
Jag är inte ett stort fan av kladdkakor, sockerkakor eller brownies men OM jag väl blir sugen är det bara det här receptet som gäller. Tror det är från en gammal coop/ica medlemstidning som jag förädlar och justerat lite på, den här gången har jag gjort om det till portionsbitar i muffinsstorlek. Perfekt när man inte vill/har en kniv till hands för att skära upp en kaka och smidigt att ta med sig och dela till många där alla får lika stora bitar.
I’m not the biggest fan in the world of soft cakes, spongecakes etc but WHEN I get a crawing for it, this is the only recipe that I like. I think it’s from some old magazine that I’ve adjusted and changed a bit to fit my flavor, this time I’ve changed it to fit into cupcake bite sizes. Perfect for when you wan’t to bring them with you and don’t have a knife around or when you don’t want to measure the sizes. Cause here all are exactly the same perfect size.
Brownie muffins
Ingredienser till ca 10 styck
100 gram smör
100 gram choklad (gärna mörk)
2 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 krm salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull, rör ner chokladen och rör tills den är smält. Blanda ner socker, vetemjöl, salt och slutligen ett ägg i taget. Rör till en jämn smet, klicka ut smet i muffinsformar (fyll 2/3 av formen).
Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, kontrollera med en sticka så de inte är för blöta före du tar ut dom. Brownies ska inte vara färdig gräddade inuti, då blir de torra och svår ätna.
Låt muffinsen svallna lite före du äter dom, goda som dom är men vill man lyxa till det så gör en syltgrädde och dekorera muffinsen med.
Brownies in bitesize
Ingridients for 10 pieces
100 gram butter
100 gram chocolate (dark is preferred)
2 dl casting sugar
2 egg
1,5 dl flour
0,5 teaspoon baking powder
pinch of salt
How to
Preheat the oven to 200 degrees. Melt the butter in a pan, add the chocolate and stir until it’s an even melt liquid. Gently stir in the flour, baking powder, salt, sugar and at last add one egg at the time. Fill cupcake forms when you feel that your batter is ready and well mixed, about 2/3 in each cup is good. Bake in the middle of the oven for about 15 minutes, make sure it’s not to to unbaked (you wan’t it to get that lovely brownie feeling and not dry).
Serve as they are or with whipped cream and berries.
No Comments