Bakmaskin kanelbullar

baka kanelbullar med bakmaskin

Vetebröd

20 bullar

Deg
75 g smör, rumsvarmt
2,5 dl mjölk
2 tsk torrjäst för söta degar
0,5 dl strösocker (45 g)
1 krm salt
1 tsk stött kardemumma
425 g vetemjöl (ca 7 dl)

Fyllning
75 g smält smör
0,5 dl strösocker (45 g)
1 msk kanel

Garnering
Ägg
Pärlsocker eller hackad mandel

Gör så här

Häll deg ingredienserna i degskålen, använd degprogrammet ”dough” på bakmaskinen. Följ sedan instruktionerna nedan.

Knåda degen lätt på mjölat bakbord, dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle.

Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Värm ugnen till 225-250 grader (lägre om du har varmluftsugn). Pensla och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.

About

4 Comments

  • Bella januari 29, 2014 at 14:37 Reply

    Tack för receptet 🙂 Toppen!! Hälsningar Bella

    • Helen Holmberg januari 30, 2014 at 13:50 Reply

      Hoppas det smakade gott 😀

  • Bitte januari 18, 2024 at 11:56 Reply

    Hur gör jag med färsk jäst?

    • Helen april 13, 2024 at 23:40 Reply

      Bitte jag tror man gör på samma sätt, men beroende på maskin kan man ha otur och degvätskan blir för varm och dödar jästen.

Leave a Comment