Bakmaskin kanelbullar
Vetebröd
20 bullar
Deg
75 g smör, rumsvarmt
2,5 dl mjölk
2 tsk torrjäst för söta degar (25 g färskjäst)
0,5 dl strösocker (45 g)
1 krm salt
1 tsk stött kardemumma
425 g vetemjöl (ca 7 dl)
Fyllning
75 g smält smör
0,5 dl strösocker (45 g)
1 msk kanel
Garnering
Ägg
Pärlsocker eller hackad mandel
Gör så här
Häll deg ingredienserna i degskålen, använd degprogrammet “dough” på bakmaskinen. Följ sedan instruktionerna nedan.
Knåda degen lätt på mjölat bakbord, dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
Rör ihop ingridienserna till fyllningen och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop till en rulle.
Skär rullen i 10 delar och lägg dem med snittutan upp i pappersformar eller på plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk cirka 40 minuter. Värm ugnen till 225-250 grader (lägre om du har varmluftsugn). Pensla och grädda bullarna mitt i ugnen, 5-10 minuter.
Tack för receptet 🙂 Toppen!! Hälsningar Bella
Hoppas det smakade gott 😀