Årets första grillning i lördags

Årets första grillning hemma hos mina föräldrar, Helen J Holmberg

Årets första grillning hemma hos mina föräldrar, Helen J Holmberg

Årets första grillning hemma hos mina föräldrar, Helen J Holmberg

Årets första grillning hemma hos mina föräldrar, Helen J Holmberg

ICA Korv holy smoke bbq

Efterlängtat med årets första grillning, den här vintern har varit så himla lång. Långa perioder med influensa och förkylningar, är i slutet på en envis förkylning nu med. Eller influensa? Lite osäker på gränsdragningen, men har spenderat veckan som gått med att hosta sönder luftvägar & kropp.

Hostat så jag kräkts, överdoserat på min akuta astma inhalator för att få luft i perioder och när jag inte hostat har jag kräkts slem. Hostat sönder rösten (igen), slagit lock för öronen. Snutit ut vad som känns som litervis med blodblandatsnor och feber i omgångar. Till slut blev jag så trött på allt att jag tog till betapred (kortison), och det har hjälpt vilket jag faktiskt visste.

Det är ett trick jag fick lära mig för några år sedan av dåvarande husläkaren att som astmatiker är det bästa botmedlet på luftrörsproblem som astmatiker. Det är helt sjukt vilken skillnad det gör, nu börjar det äntligen bli bättre. Fått sovit gott några nätter och även om jag inte var helt pigg i lördags…

Så var maken så peppad på idén att grilla att jag lät han hållas, han och mamma (vi grillade hos mina föräldrar) fixade maten. Själv tog jag det väldigt lugnt och gick igenom en del gamla bilder i jakten på en av mina gamla fotokataloger från skoltiden.

Vädret var riktigt fint, solen sken varmt och min bror hävdar att det var så pass varmt som 21 grader. Jag missade dock den varmaste solen för jag tog det lugnt hemma före vi gick iväg till mina föräldrar vid tre snåret. Pappa hade snällt nog tagit fram grillen redan, min ”lilla” Webergrill jag fått nästan gratis för 2 år sedan nu.

På grillen åkte sedan ICA Selection korv i smaksamarbete med Holy smoke bbq (grillstället i Nyhamnsläge) och en flintastek Original från Dalsjöfors. Till blev det potatisgratäng, lite för tidigt på säsongen för att lyckas få svensk färskpotatis men det var gott och så lite ”fusk” bearnaise och baguette till. Ser framemot nästa grillning när jag är mindre förkyld så maten smakar lite bättre..

Flintasteken var riktigt god, men korven föll inte mig riktigt i smaken men jag är ingen riktigt korvfantast annars heller. För grova bitar och för tjockt skinn, god smak som inte kändes typiskt korvig. Men jag tar hellre riktigt kött vilken dag som än korv, men tror maken kommer vilja prova fler av produkterna från Holy Smoke BBQ ”serien” även ej korvrelaterade.

Som ni kan se så var pappa pigg och alert igen, skit giktanfall som bara kan dyka upp så där. Är glad att min familj och make kommer så bra överens, svårt föreställa mig hur livet skulle sett ut om han inte snubblat in i mitt liv för mer än 16 år sedan!

About

No Comments

Leave a Comment