Äppletorn
Ett litet experiment jag provade på svärfars äpple, väldigt uppskattat av sambon!
Köpte Icas egna smördeg och lusläste – den är laktosfri, det gillas 😉
1 sats smördeg, socker & kanel, 1 uppvispat ägg
Baka på 225 grader ca 15 minuter mitt i ugnen
Lite osäker på propoints värdet för smördegen för jag slängde paketet lite för snabbt. Men om jag beräknar på Findus smördeg är värdet 45 Pp + den aktuella mängd socker / 12 stycken = ca 4 Pp styck
1) Stansade ut små plattor av smördeg och la i muffinsformar.
Funkar säkert lika bra direkt på planplåt med bakformspapper, om kanske inte lite bättre tom
2) Tärnade äpplen kryddade med kanel och socker som lager två i de små tornen
3) La på den andra hälften av locken och försökte trycka ihop botten och lock,
det här hade troligen gått bättre på en bakplåt.
4) Penslade med ägg och gräddade ca 15 minuter på 225 grader mitt i ugnen.
5) De små tornen redo för att avnutas, lika goda varma som kalla
6) Ett litet äppletorn med en sked vaniljkräm redo att huggas in på!
Åhh, herregud så gott det ser ut!
Fy bubblan…. måste verkligen INTE provas 🙁
Undrar om jag ska testa o se hur många Pp det kan vara i en sån?