Äppletorn

Ett litet experiment jag provade på svärfars äpple, väldigt uppskattat av sambon!
Köpte Icas egna smördeg och lusläste – den är laktosfri, det gillas 😉

1 sats smördeg, socker & kanel, 1 uppvispat ägg
Baka på 225 grader ca 15 minuter mitt i ugnen

Lite osäker på propoints värdet för smördegen för jag slängde paketet lite för snabbt. Men om jag beräknar på Findus smördeg är värdet 45 Pp + den aktuella mängd socker / 12 stycken = ca 4 Pp styck

Helens små äppletorn av smördeg och äpple med smak av kanel

1) Stansade ut små plattor av smördeg och la i muffinsformar.
Funkar säkert lika bra direkt på planplåt med bakformspapper, om kanske inte lite bättre tom

Helens små äppletorn av smördeg och äpple med smak av kanel

2) Tärnade äpplen kryddade med kanel och socker som lager två i de små tornen

Helens små äppletorn av smördeg och äpple med smak av kanel

 3)  La på den andra hälften av locken och försökte trycka ihop botten och lock,
det här hade troligen gått bättre på en bakplåt.

Helens små äppletorn av smördeg och äpple med smak av kanel

 4) Penslade med ägg och gräddade ca 15 minuter på 225 grader mitt i ugnen.

Helens små äppletorn av smördeg och äpple med smak av kanel

 5) De små tornen redo för att avnutas, lika goda varma som kalla

Helens små äppletorn av smördeg och äpple med smak av kanel

6) Ett litet äppletorn med en sked vaniljkräm redo att huggas in på!

About

1 Comment

  • C september 10, 2012 at 17:56 Reply

    Åhh, herregud så gott det ser ut!
    Fy bubblan…. måste verkligen INTE provas 🙁

    Undrar om jag ska testa o se hur många Pp det kan vara i en sån?

Leave a Comment