Adam’s LCHF-brödmix
Blivit en hel del bakande i helgen, som sagt baka – städa och hålla sig sysselsatt är bra terapi när humöret dalar 😉 Eftersom alla mina lchf bakförsök kändes mindre lyckades så var jag super nyfiken på att testa alla saker jag beställde från sockerfri.com. Kolhydratfattigt och sockerfritt är bra även för mig som viktväktare, lite tur så inte köpet var i onödan.
Den här gången blev det den tysk lågkolhydrat brödmixen som omnämns som “Adams LCHF bröd” på vissa forum och sidor, kanske låter bekant? Det här var så lättbakat så till och med ni som inte tror ni kan baka eller laga mat skulle klara det utan problem! Allt som krävs är en skål, vatten, mixen, en ugn, bakplåt och bakplåts-papper eller en form.
Plockade fram alla ingredienser till baket; LCHF brödmix och lite vatten (jobbigt värre)!
Jag använde jästen som var med brödmixen och rörde ihop allt med sked.
Sen fick degen jäsa någon timme medan jag stökade med annat.
Degen hade väldigt annorlunda konsistens mot vanliga bröd och luktade lite speciellt.
Så här tjusigt blev brödet jag bakade i pappformen, luktade ljuvligt i hela köket när det stod i ugnen.
Efter 20 minuter kunde jag inte hålla mig längre utan var tvungen att skära en smakprovsskiva 😉
Ser ni hur fint luftigt och att det ser ut som ett riktigt vanligt bröd?
Gjorde 6 små bullar i min sillikon muffinsform, brödet fick en riktigt fin färg.
Annat mot alla de försök jag ägnat mig åt tidigare..
Efter tat ha mumsat i mig brödskivan så kände jag att jag var tvungen prova en bulle med,
dom kanske smakade olika.. Eller ska jag va ärlig så var brödet riktigt, riktigt gott och jag ville ha mer!
Slår alla lchf bröd med hästlängder jag smakat och har rätt konsistens, kanske känns lite dyrt för ett bröd men om du vill ha ETT lchf bröd så är det det här 😉 Tog foto på näringsvärdet och instruktionerna, så kan ni se själva.
Omdöme Adam’s LCHF-bröd: 5 av 5. Jag gillade det här skarpt, ett lågkolhydrat bröd som smakade och såg ut som ett riktigt bröd!
No Comments