14 & 15 maj med provsmakningar i köket

För drygt en månad sedan fick jag en förfrågan om jag ville prova produktnyheter från Eriks såser kostnadsfritt eftersom jag är en av Smakbox matinspiratörer. Nyfiken av mig som jag är så tackade jag ja.

Vi använder oss väldigt ofta av färdiga såser som komplement till måltider och jag tycker det är ett enkelt sätt att variera måltider på. Så här stod det i utskicket om såserna;

Äntligen lanserar Eriks® två nya (alltid lika) fantastiska såser!

Eriks® lyxiga Tryffelaioli lyfter vilken måltid som helst. Såsen är härligt krämig i konsistensen, med en väl avvägd smak av tryffel och vitlök. Den klassiska aiolin som härstammar från medelhavet är idag en självklar favorit i det svenska köket. Tryffelaiolin är fantastisk till både fisk och kött eller som dipp till grillade grönsaker, klyftpotatis och rotfrukter.

Eriks® Ceasarsås är en len och krämig sås, med en rik och fyllig smak. Den klassiska kombinationen av parmesan, vitlök och krydda ger såsen sin tydliga och välkända karaktär. Servera Caesarsås till kyckling, fisk eller vegetariska rätter. eller låt den vara pricken över i:et på en klassisk caesarsallad. 

Och för drygt två veckor knackade det så på dörren och utanför stod det ett bud med matvaror, recept och de nya Erik Lallerstedt såserna. Jag skulle gärna vänja mig vid det här varje söndag, så lyxigt att få allt redo för matlagning!

Jag är ju dock som jag är.. Så jag beslutade mig några dagar senare för att vara lite impulsiv och prova såsen tillsammans med kycklingen jag köpte billigt på Ica Maxi. Kycklingen marinade jag i allround grillolja från Santa Maria (gåva från Ica butiken) en stund före jag stekte upp dem. Till kycklingen blev det återigen dillkokt färskpotatis, jag har svårt att få nog av färskpotatis när de är så härligt nya för säsongen. 

Eftersom namnet Caesarsås får mig att tänka på Caesarsallad så tänkte jag att den passar nog fint till kycklingen så tog fram den till middagen. Dessvärre så kände jag så fort jag fick in såsen i munnen att den hade en senapston, jag tillhör skaran av få människor som verkligen AVSKYR senap jag kan sniffa mig till senap såsom grisar kan sniffa sig till tryffel (såg ni vad jag gjorde där, så tråkig humor).. 

Grilloljan gav en god smak på kycklingen, potatisen var utsökt och jag åt lite bearnaise till istället. Maken däremot blev helt såld på såsen, bland det godaste han ätit på länge. Men så äter han också frivilligt senap och dessutom ofta (galningen).

Redan dagen efter på onsdagen den 15 maj så rumsterade jag fram lite mer kul saker bland råvarorna jag fick i pressutskicket. Och det resulterade inte riktigt i ett av recepten som följde med utan något helt annat, två nya recept och provsmakning av Aioli tryffel såsen. 

Det var första gången i mitt liv jag lagade och åt halloumi och nyfiken som jag är så googlade jag fram lite recepttips. Jag fastnade för baconlindad halloumi (receptlänk) och eftersom jag inte alls visste vad jag hade att förvänta mig blev jag det en märklig upplevelse.. 

Hallomi ost gnisslar när man äter den! Det tog mig några tuggor att vänja mig vid den väldigt annorlunda texturen, i vanliga fall blir ost mjuk och smälter vid upphettning men inte Halloumi. Den ändrade lite form men inte som om jag hade lagt en bit vanlig ost på spisen i bacon, då hade jag nog fått en ost och bacon sås i stekpannan.

Det var väldigt salt också, baconet hjälpte nog inte saken men det var gott, riktigt gott och jag vill väldigt gärna äta det här igen. 

Jag provlagade även ugnsrostade rotfrukter & lök i en marinad för första gången (receptlänk), eftersom jag fick två rejäla sötpotatisar i pressutskicket åkte ena och lite annat från kylen jag hittade i en ugnsform med marinaden. Och SÅ gott det blev, älskar det här och skulle kunna äta bara de rostade rotfrukterna med sås.

Jag valde att servera Aioli tryffeln till middagen, det var riktigt rejält tilltaget med vitlökssmaken tryffeln märkte jag inte men god var den. Passade jättefint till både rotfrukterna och halloumin, men maken han gick och hämtade Caesarsåsen och åt den istället..

Det blev mycket mat över och både baconlindade halloumin och ugnsrostade rotfrukterna och löken var ännu godare dagen efter i lunchlådan maken fick med sig till jobb, tillsammans med resten av Caesarsåsen. Ja det lilla som fanns kvar efter hans mumsande i två dagar av den..

Så lustigt nog blev våra favoriter helt olika, jag tyckte om Ailo tryffeln och maken Caesarsåsen.. Skulle jag köpa någon av produkterna ute i butik igen, garanterat Caesarsåsen (maken äter mest sås av oss två) men tror Eriks vanliga bearnaise är mer min melodi även om aiolin är god. 

Sitter här och funderar på om man kanske skulle prova göra pasta & kyckling sallad till maken i sommar och använda Caesarsåsen som smaksättare, vad tror ni om det? 

About

No Comments

Leave a Comment