Utvärdering Silk-épil 7 Wet & Dry Dual-epilatorer

Smartson valde ut mig som en av tio lyckliga kvinnor att få prova på en ny Epilator produkt från Braun. Som namnet anger är Brauns Silk-épil 7 wet & dry dual-epilator en epilator som fungerar både i vått och tort för hårborttagning. Övriga testpiloters omdöme kan läsas här http://braun-silkepil.posterous.com/

Silk-épil 7 Wet & Dry Dual-epilatorer

Har nu haft 1½ månad att prova och utvärdera och tänkte jag kunde dela med mig av mina åsikter till er; 

Om vi börjar med designen så är den genomtänkt och bra, den passar fint i handen och ser väldigt exklusiv ut. Inget man skäms för när den står i laddaren framme helt enkelt. Är dock lite besviken på materialvalet, trodde den skulle ha en matt gummiliknande yta för att ligga stadigare när den blir blöt i duschen.

Annars är det perfekt med lampan som lyser hela tiden, oavsett om man epilerar eller epilerar och rakar. så man verkligen ser om man fångat alla hårstrån eller inte! Som tur val så är den väldigt tålig och hållbar, jag har tappat den ett par gånger i badkaret under användning och det syns inte en skråma på den.

Den har en skön tyngd och tack vare alla olika huvud så kan man lätt ändra för att anpassa efter vart på kroppen man använder epilatorn. Efter några gånger med dual huvudet som både rakar och epilerar så räcker det dock med epilator huvudet. Jag var lite fundersam över det för annars är det ju lätt att man snabbt sliter ut rakbladen, men de används så obetydligt så kommer nog hålla länge!

Tycker dock att stå i duschen och raka blir för svårt, åtminstone för mig som är lite bambi av mig så rekommenderar att raka benen precis före eller efter duschen så man sitter ner och får bra grepp och ser. Det är lite surt få skärsår för att man är osmidig, annars älskar jag dock känslan att kunna epilera och raka samtidigt, det går otroligt mycket snabbare än vanlig rakning och håller mycket längre.

Det är en väldigt dyr (ca 1800 kr rek butikspris, tror jag) produkt men jag tror om man är en regelbunden användare av rakhyvel/vax/epilator så är den helt klart värd sin investering, för man får en riktigt fin kvalitetsprodukt. Skulle förmodligen själv aldrig köpa en så dyr skönhetspryl, men så är jag inte så super fåfäng av mig. Fast nu när jag har fått prova en gratis så har jag svårt tänka mig gå tillbaka till min gamla epilator och rakhyvlar..

Det är helt enkelt en väl genomtänkt produkt i hög kvalité som ser och är extremt lyxig. Jag blev kär direkt och det är en ny favorit i badrummet. Den fungerar perfekt till ben, armhålor, känsliga område med generande hårväxt. Kan inte leva utan den nu!

Omdöme 4 av 5,blivit en klockren femma om priset varit lite mer humant och epilatorn mindre hal i handen

Silk-épil 7 Wet & Dry Dual-epilatorer

About

2 Comments

  • ZtorZillen februari 15, 2012 at 21:12 Reply

    Men va behändigt att det fanns så många olika “huvuden”. Har en epilator från Braun, men den är bara två olika…och de gör MYCKET ont..tror faktiskt jag ska köpa den här som du testat…gillar tanken på att man kan ta på flera ställen på kroppen också…har velat ta i armhålorna, men det har ej fungerat med min! Raka å epilering i samma, låter också som en “dröm”, effektivt! Tack för bra tips!!!

    • Helen Holmberg februari 15, 2012 at 21:35 Reply

      Glad jag fick testa den, min gamla från Philips känns som en leksak i jämförelse.. Och skönt slippa sladdar när man använder den!

Leave a Comment

%d bloggare gillar detta: