Tisdag på Legostore och i Chinatown med lite mumier på slutet

Harry Potter strumpor från Primark East

En härlig sovmorgon på andra dagen av vårt Londonbesök, vaknade av mig själv sju på morgonen (åtta svensk tid, om någon undrar). Var skönt börja dagen med en lång dusch under takduschen (sån har hamnat på behöver listan till framtida hem), så underbart skönt med hotell också slipper tänka på att där ska finnas vatten till maken med..

Och självklart var jag bara tvungen att inviga mina Primarkinköpta Harry Potter sockar, för er som undrar så blev det de gröna Slytherin för att matcha min klänning (länk) för dagen.

Frukost på Hub by Premier Inn Westminster AbbeyFrukost på Hub by Premier Inn Westminster Abbey

Vid nio gjorde vi vår brittiska vän Andy sällskap vid frukosten på hotellet, vi hade tänkt gå ut och äta frukostar men det såg gott ut och vi var där så hotellfrukost blev det (kostade 5£ /per person och dag). Mumsade på fantastiskt gott surdegsbröd, croissant med nutella. Jag ÄLSKAR bröd, det är min svaghet och med nutella – Mums!

Det fanns klassisk gröt, yoghurt och massa annat gott också som killarna provade på. Tydligen godaste gröten båda ätit, lite synd de inte hade äpplejuice men jag klarade mig rätt bra på vatten med.

Reklam för IKEA i tunnelbanan

Var bara tvungen ta bild på IKEA-reklamen jag såg när vi bytte tåg på Embanktment-stationen. Här bytte vi de flesta åkturerna vi gjorde, åka tunnelbana i London är riktigt smidigt och rekommenderar det varmt om ni ska åka dit!

Besök på världens största Lego Store butik på Leicester Square i London

Besök på världens största Lego Store butik på Leicester Square i London

Besök på världens största Lego Store butik på Leicester Square i London

Besök på världens största Lego Store butik på Leicester Square i London

Besök på världens största Lego Store butik på Leicester Square i London

Efter frukosten begav vi oss ner i underjorden och åkte till världens största Lego Store butik på Leicester Square (stationen heter så med). Ett givet besök när man är gift med en tvättäkta legonörd. Självklart blev det en burk med legobitar till maken själv köpte jag en souvenir och en bröllopspresent åt oss. Legostore butikerna är inte billigare än vanliga leksaksbutiker, vilket kan vara bra att veta. Däremot har de plocka legobitar i burkar vilket inte finns någon annanstans plus enstaka utvalda limited edition byggmodeller.

Vår Englandstripp är en väldigt försenad bröllopsresa som blev lite framskjuten eftersom jag var så sjuk 2014  (njursten och magsår). Ni kommer få se bilder på båda sakerna längre fram (och mer i eget inlägg).  All dekor i Legobutiken är uppbyggda av helt vanliga legoklossar, så häftigt.

M&M World i London

M&M World i London

M&M World i London

M&M World i London

Ett besök på M&M World kändes obligatoriskt, mest för att se vad allt väsen kring butiken handlar om. På alla ”turistsidor” nämns butiken och eftersom den ligger mittemot Legobutiken på Leicester Square så passade vi på att kika in.

Helt galen butik med hur mycket M&M merchandises som helst (inte så oväntat) men ändå en surrealistisk grej. Kändes så extremt turistigt (och löjligt dyrt) så vi shoppade inte något alls faktiskt.

nickelodeon butiken i London

Utan vi gick vidare till Nickelodeonbutiken som ligger granne nästan med Legobutiken den med, mycket ”barnbutiker” samlade vid Leicester Square. Min brorsson är ett stort fan av Paw Patrol så maken fick modella med en vovve, vi shoppade dock inget för butiken var 80% Sponge Bob och de övriga 20% var Ninja Turtles, Dora & Paw. Tyvärr galet dyrt.

Chinatown i London

Chinatown i London

Chinatown i London

Sedan gick vi en liten bit och hamnade vid Chinatown, ett kvarter i London som förr längesedan beboddes bara av kineser, riktigt häftigt med portarna och alla fina hus. En häftig kontrast till de mer strikta typiska Engelska byggnaderna. Om vi haft mer magutrymme hade det varit skoj att göra en provsmakning av asiatiska bakverk..

En bild från Leicester Square, vi hade verkligen tur med vädret hela vår Englandsresa.

Mina fötter gjorde väldigt ont på fotsulorna och jag hade fått ett skoskav på ena foten (trots mina nya fina skor som jag glömt blogga om men har instagrammat). Så vi tog en plåstra-om-fötterna-paus och provade en ost & skink croissant på ett franskt ställe vid namnet Fiori Corner.

Så kul vi flög hela vägen till England och blev serverad dansk Fanta.. Vad är oddsen?

Självklart gjorde vi minifigs på Lego Store, från vänster Andy, min make och jag. Gjorde en liten wannabe-Harry Potter look. Var lite tråkigt de inte hade några ansikten med glasögon alls i butiken men vad ska man göra.

Nimax Theatres med Harry Potter föreställning

Efter fikan tog vi en promenad till Forbidden Planet förbi Nimax Theatres som visar föreställning Harry Potter and The Cursed Child. Vi hade inte tid (eller lust) att gå och se den när vi hade så lite tid i London, så vi skippade att se pjäsen.

På Forbidden Planet i London

Och så hittade vi Forbidden Planet butiken (länk) – himmelriket för alla nördar. Butiken är stor med en källare också och så full med prylar att det var överväldigande. Så överväldigande att jag faktiskt inte handlade något alls..

Hittade en liten kompis till min Mogwaii och kul muggar från Breaking Bag och Sherlock.

Harry Potter prylar på Forbidden Planet i London

Harry Potter prylar på Forbidden Planet i London

Harry Potter prylar på Forbidden Planet i London

Harry Potter prylar på Forbidden Planet i London

Harry Potter prylar på Forbidden Planet i London

Hittade så mycket Harry Potter saker, är glad jag har lite spärrar som ”behöver jag verkligen det här och kommer jag använda det” för annars hade jag kommit hem med ALLT. Speciellt det bedårande ritkittet..

Kul böcker på Forbidden Planet i London

Kul böcker i källaren på Forbidden Planet (Firefly är en bortglömd Joss Whedon serie som ni borde se om ni missat den), älskade tvserien Castle och tyckte det var så kul det faktiskt fanns en bokserie!! Hade ingen aning om det alls.

The British Museum i London

The British Museum i London The British Museum i London

The British Museum i London

Fantastiska The British Museum, helt mållös. Vilken byggnad, vilka utställningar. Ett besök är ett måste om man är i London, skulle kunna spendera dagar här om man hade tid så lär återkomma för att se mer nästa gång. Jag hade dock lite svårt för alla gamla mumier och skelett, det är lite obehagligt med döda människor även om det var väldigt längesedan de var levande. Sen tog vi en välbehövlig dryckespaus i ett av museets café. Älskar att så många museum i London är kostnadsfria att besöka, kanon när man är budgetturist.

Fish'n & chips till middag på Museum Tavern i London

Middag öl och köttpaj på Museum Tavern i London

Efter museumbesöket hade jag bestämt träff med en väldigt gammal spelvän Kev från mina wowdagar. Var så kul att få se han efter 13 år av spel & livet prat i spelet och på skype. Han mötte oss på Museum Tavern som passande nog ligger mittemot museet.

Och när vi ändå var där och såg några vid bordet bredvid beställa fish’n chips kunde jag inte låta bli att tjata om middag, magen kurrade.. Så vi beställde in en portion och delade, för den var ENORM och Andy beställde en öl & köttpaj, udda men engelsmän gillar sina matpajer (jag är inte så glad för paj av något slag).

Åt godaste fish’n chipsen i mitt liv, alltså fisken var SÅ god och paneringen var perfekt. Riktigt crunchy.. Mmmums! Så även om det är fånigt och alla turister säkert gör det, gå inom Museum Tavernen för en gudomligt god fisk (länk).

Vi tog omvägen förbi några butiker (Muji, Dorothy Perkins etc) före vi tog tunnelbanan till hotellet och lämnade av vår LEGOshopping. Vilade en kort stund sedan drog vi oss iväg mot Buckingham Palace och en skön kvällspromenad i St James Park & Westminster området.

St James Park och Westminster, London

St James Park och Westminster, London

Lady Diana memorial walk i London

Buckingham palace i London

Buckingham palace i London

Buckingham palace i London

Vackra byggnader i St James Park och Westminster, London

Vackra byggnader i St James Park och Westminster, London

Det var svårt att välja ut bara några foto från vår kvällspromenad på tisdagen, London kan vara så otroligt vackert och annorlunda när man inte är mitt i värsta rusningstrafiken. En helt magisk plats och det var så stort att se Buckingham Palace, jag är ju svag för brittiska filmer och serier så har sett det oräkneliga gånger på bild men inte på riktigt. Så många fina hus, så många kul gränder och verkligen en labyrint att gå runt i Westminster.

Slutligen hittade vi tillbaka till hotellet för att avrunda den i loungen med dricka och nötter, blev ännu en ganska tidig kväll. Det tar på energin att turista och uppleva mycket, ännu en helt fantastisk dag!

About

2 Comments

Leave a Comment