Påsken är över men här kommer min påsk i bilder

Anthon Bergh godisägg

När man inte får påskägg får man själv köpa sitt påskgodis. Och för mig är det ingen påsk utan Anthon Bergs godisägg.. Har dock svårt avgöra vilka som är mina favoriter, de är alla väldigt goda men de små marsipanäggen  (som inte är på bild för de fanns inte på City Gross) är nog strået vassare än de andra.

Falukorv och pommes frites

Så jag spenderade långfredagen med merparten av min familj hos mina föräldrar. Som den snälla faster jag är kunde jag inte motstå när lilla (snart tre år) brorsonen frågade efter falukorv och pommes. Svårt säga nej till mina syskonbarn så jag lagade en mini portion mat.. 

Lycklig make med ny Star Wars samlarfigur från Star Wars blackseries

Efter jobbet dök min make upp, inte så lite lycklig över sitt senaste Star wars inköp som snäll syster tagit med sig (maken älskar att ha en svägerska som arbetar med leksaker). Det är från Star Wars blackseries, den är gigantiskt och jag vet inte riktigt hur/ var vi ska hitta plats för den.. Får nog organisera om lite här hemma inom kort. 

Min fina storasyster och jag

Som alltid när storasyster & familj är på besök har vi väldigt kul, för jag har världens bästa syster (man får lov att skryta). Vacker, smart och har varit min förebild sedan jag var typ tre äpplen hög. 

Vi hade fint väder så vi passade på att ta en ny profilbild till systers facebook och kunde inte motstå att leka med snapchat när vi ändå var igång och tramsade. Snapchat filter är gudsgåva till osminkade mig så bjuder på fin syster & mig som leoparder (?). Önskar mina ögonfransar såg ut så där alltid. 

Som synes på bilden har jag fått ännu ett munsår i vår (grrrrr), de gillar dyka upp lagom till jag får mens. Och min lugg är nyklippt (tack Sofie på Skills i Bjuv) men är luggen nere så vill inte öronen/filtert synas så luggen fick bli puttad åt sidan. 

Just det om ni vill får ni gärna adda mig på snapchat, heter ladyblue78 där. 

Kycklingfilé med potatisgratäng och sås

Mamma bjöd oss på riktigt god mat till middag, potatisgratäng med kycklingfilé och sås! Mammad sås… Oj oj oj. 

Vet inte om jag berättat det här innan men det tog lång tid före jag vågade mig på att göra sås när jag var yngre och inte så erfaren i köket. Läskigt när man jämför sig själv med personen som lagat godast mat hela ens barndom, men efter kurser med mamma lagar jag numera jättegod sås (och mat). 

Efter maten bjöds vi på efterrätt, jordgubbarna uppskattades väldigt mycket av brorsonen.. Själv nöjde jag mig med glass, fick strawberry cheesecake som är min favorit. Solen sken, fick se min familj och det var en riktigt fin dag. ❤

Påskafton skulle firas hos svärfar med makens syskon och familjer, när vi kommit en bit på vägen började det att snöa. Rejält. Och vår nya fina bil hade inga vinterdäck, så det var lite obehagligt att köra. Typiskt förvirrat aprilväder..

Väl frammme bjöd svärfar på fina smörgåstårtor från ICA Kvantum i Höganäs, smart att slippa matlagningen och fokusera på att vara social istället. Jag är dock supertråkig och vägrar röra smörgåstårtor, så jag gjorde som barnen och åt annat. Maken grillade bratwurst vi köpt med åt mig, så årets första grillning skedde i snöstorm. 

Massa småprat, en del glass och sedan tidig hemfärd för att slippa den värsta halkan/snön. 

Söndagen blev slappedag, vi gömde oss i varsin ände av lägenheten och njöt av tystnaden. Tills vi hade seriemaraton med Ray Donovan, hittade den på Telia play appen för ett tag sedan. Väldigt speciell men bra serie om en extremt dysfunktionell familj med hjärtat på rätt ställe. 

Måndagen jobbade maken, jag lekte hemmafru och ägnade mig åt att tvätta kläder, koka Charles Maui-Licious marinad (makens fasters makes hemliga recept så jag får inte blogga det 😟)

Samt hjälpte maken göra en rejäl gryta med Chili con carne som han spetsade med marinaden. Sen hade vi spelkväll med min bror & Andy, vår brittiska vän vi ska hälsa på när vi är i England. Vi spelar när vi hinner med nya Ghost Recon Wildlands  (från Ubisoft Tom Clancy serie). Lättspelat tidsfördriv där man tar sig runt efter bästa förmåga för att ta ut olika knarkbossar. Tror jag, jag är mest skjutgalen och älskar hur underhållande det är att spela i grupp. 

About

No Comments

Leave a Comment