Mina personliga skönhetsfavoriter

Trodde nog aldrig jag skulle skriva om skönhet på min blogg, men varför inte egentligen. Bara för att jag inte använder smink varje dag så har jag ändå mina rutiner och produkter som jag vet funkar till min känsliga hy.

Wella Pro series hängde med mig i många år men sedan jag bytte till TRESemme Renewal Hair & Scalp har nästan alla mina hårbottens problem försvunnit. Mindre röd i hårbotten, fjällar mindre och luktar gott, håret verkar gilla det också. Enda minus är att flaskorna är otympliga men så varar de en mindre evighet också, trots att jag använder balsam & schampo vid varje dusch.

2014-12-01-paket-beautyplanet

Sedan jag ljusade upp håret så tvättar jag håret en gång i veckan med L’Oreal Serie Expert Silver Shampoo, enda som funkar på riktigt. Har tidigare provat Mood silverinpackning & ett annat silverschampo men de har inte bitit vidare bra på mitt hår som är lite speciellt.

Det enda som inte kliar – Nivea honey & milk, duschcreme och lotion som används i duschen (supersmart grej). Tar lotionen när man är ren, smörjer in sig och sköljer av sig, skönt slippa kladd efter duschen på kroppen.

Favorit deodorant – Nivea Powder touch, sedan jag bytte till Niveas deodoranter har jag inte fått utslag en enda gång under armarna (fick helt sjuka utslag och torr hud av Garniers deo’s & palmolive verkar inte torka på mig).

2014-12-01-Nivea-dagkram2

2014-12-01-Nivea-dagkram

De andra jag gör efter jag kommit ur duschen är att smörja in ansiktet med Nivea Sensitive Day Cream, mild och krämig samt tar bort den värsta rodnaden i mitt ansikte. Har en tendens till att bli röd efter att jag duschat.

Som nattkräm och där de behövs när huden är torr, samt som handkräm använder jag The Body Shop – Wild Argan Oil body butter. Luktar sagolikt gott, lite sött nästan vaniljton och gör underverk för min hy.

Har kortisonkrämer & mjukgörande på recept men försöker undvika de i största möjliga utsträckning, känns skönt och lyxigt få känna sig normal som kan använda vanliga produkter och må bra i hyn!

About

No Comments

Leave a Comment