Eucerin AntiRedness utvärdering

Helen Holmberg smartson testpilot för Eucerin AntiREDNESS sensitive skin hudvård

20160408_153144-picsay.jpg

20160408_153242-picsay.jpg

Det känns lite tidigt att utvärdera nya hudvårdsprodukter efter mindre än 10 dagar, men igår (21 april) var sista dag att skriva utvärderingsrapport till Smartson / Eucerin Sverige. Haft turen / lyxen att få prova och utvärdera nya hudvårdsprodukter för röd/rosig hy från Eucerin utan kostnad.

Eucerin har letat sig in i mitt badrum redan i somras, då jag plockade bort alla doftande duschkrämer mot Eucerins oparfymerade i-duschen-lotion och duscholja. Så jag har en väldigt positiv och nöjd inställning till deras produkter sedan tidigare.

Första intrycket
Jag tycker jag att Eucerins produkter är dyra, men har lärt mig den hårda vägen att  de jag provat är bra och dryga. Men jag reagerade ändå lite över priserna på produkterna jag/vi skulle få prova; Eucerin UltraSensitive Cleansing Lotion (109 kr), Eucerin AntiRedness Soothing Care (185 kr) och Eucerin AntiRedness Concealing Day Care SPF 25 (179 kr).

Förpackningsdesignen är stilren och snygg, smarta hygieniska pumpar på alla tre produkterna, lätta att dosera med och liten instruktionsmanual så man kan läsa hur man ska använda produkterna. Produkterna är parfymfria och parabenfria (och fri från massa annat onödigt) vilket jag älskar, världen är full av kemikalier – inte behöver man smörja in de också. 😉

Användning/rutinerna
På dag 1 när jag fick produkterna tog jag en ”selfie” utan filter för att visa utgångsläge, här är hyn väldigt flammig och rosa/röd på framförallt kinder och hakan. Jag provade cleansern på kvällen för första gången före jag skulle gå och sova, en väldigt behaglig konsistens och väldigt dryg.

Cleansern lämnade/lämnar kvar en skön behaglig yta som påminner lite om den jag får när jag använder i-duschen-lotionen, kompletterade direkt med den lugnande krämen. Krämen har en helt underbar krämighet som min torra känsliga hy bara älskar, den suger upp varenda droppe som en svamp.

Dock har jag väldigt torr hy, speciellt nu i pollentider. Så när jag vaknade på morgonen dag 2 var ansiktet knastertorrt, det hade inte varit fel med en extra fet nattkräm!

På morgonen dag 2 använde jag cleansern i samband med att jag duschade, först en peeling (den från glossyboxen) för att få loss all torr fnasig hy sedan tvättade jag. Och efter duschen smörjde jag in mig med först Soothing Care krämen och när den fått suga in sig den färgade dagkrämen i grönt.

Det tog tyvärr inte lång stund förrän jag fick panik på känslan av dagkrämen i ansiktet, kändes stramt och onaturligt. Otroligt obehaglig känsla, men jag har extremt känslig hy så det blev en ny tvätt med cleansern och sedan soothing care krämen. Och det är där jag stannat kvar i rutinerna, jag hade säkert blivit mindre röd med den grönfärgade dagkrämen men man ska trivas också.

Jag ÄLSKAR hur min hy känns när den är nytvättad och insmord, snudd på silkesmjuk i ansiktet! Magisk känsla för en atopiker (atopiskt eksem). Nivea Sensitive fungerar jättebra, men de får faktiskt stryk med hästlängder av Eucerins nya produkter.

På kollaget ovan av selfies så ser ni från vänster övre hörnet dag 1 före, dag 2 på kvällen (här har jag hunnit med 4 tvättar och lika många smörjningar). Redan då kunde man se lite förbättring med rödheten, men dag 3 (nedre vänstra bilden) börjar man på riktigt se skillnaden och dag 4 så ser man en enorm förbättring.

Produkterna har varit bättre än förväntningarna jag hade, lite tråkigt med den grönfärgade dagkrämen som inte funkade för mig. Men den donerade jag till storasyster, som älskar den och tycker att den hjälper bra mot det röda kinderna. Det enda negativa jag kan komma på är prislappen och bristen på en tjockare nattkräm. Prislappen är lite svår att uttala sig om eftersom jag inte vet hur länge produkterna vara, hur dryga de är.

Jag planerar att fortsätta använda både cleansern och krämen tills de är slut, för att se hur länge de varar och för att jag faktiskt är SUPER nöjd med båda. Jag är kär, får återkomma när jag provat produkterna en längre tidsperiod och se om förälskelsen håller i sig.

About

2 Comments

  • CG april 24, 2016 at 17:49 Reply

    Va´skönt att hitta nåt som fungerar! Om det är drygt så kan det ju vara värt priset men det återstår som sagt att se. Skillnad ser man iallafall 🙂

    • Helen Holmberg maj 1, 2016 at 18:08 Reply

      Kämpar på att tömma förpackningarna än, så verkar lovande! Svårt när man inte kan se på förpackningarna vad som är kvar 😉

Leave a Comment