Ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat – plus size på arbetsplatsen

Personalkläder från engelbert strauss finns i plus size storlekar och vida skyddsskor

Personalkläder från engelbert strauss finns i plus size storlekar och vida skyddsskor

Jag har alltid tillhört kategorin större, rundare, tjockare, mullig, med bilringar eller änglavingar. Det finns många ord för att beskriva en kropp som inte helt faller inom ”normen” för hur en kropp ska se ut. Och jag vet hur tråkigt hela ämnet med kläder är.

Tack och lov har jag aldrig arbetat i en arbetsmiljö där det krävs speciella arbetskläder, min privata garderob har fungerat. Även om den var rätt begränsad när jag var yngre, det fanns inte många ställen att hitta större storlekar på då. Nu finns hela internet att utforska med hela Europas plus size utbud. Men ett område som fortfarande verkar vara svårt att hitta och få bra större storlekar och vida skor i är arbetskläder och arbetsskor.

Som ni vet, eller ni som läst bloggen länge vet är att jag är administratör och medskapare av en grupp kallad Fatshionchatten (länk). Fatshionchatten är en diskussionsgrupp som vänder sig till fabulösa fatshionistor (kvinnor) i storlek 44+ (om någon vill bli medlem så använd länken ovan, sedan kommer ni att få ett meddelande i er meddelande inkorg under övrigt). Och ett ämne som ofta kommer upp är arbetskläder och fritidsplagg.

Så tänkte att jag skulle tipsa er om Engelbert Strauss (hemsidan är på svenska), en webbshop som säljer skor, arbetskläder, arbetsskydd och redskap jag nyligen hittat på nätet. De har en hel sektion med vida skor och kläder i större storlekar (länk)! De har kläder för sjukhuspersonal, ytterkläder och regnkläder som passar personer som jobbar med barn och ungdomar osv. Något för alla helt enkelt, bra priser med. Så nästa gång någon frågar på facebook eller utanför har jag ett bra tips att ge.

Och vem säger det måste vara arbetskläder? Gröna ”scrubs” och klä ut sig till nästa Halloweenfest? Regnkläder när man vill vara ute med egna barnen i höst? Vida skor om man renoverar och bär tunga saker hemma.

Apropå skyddskläder, nu måste jag runda av och bege mig till apoteket för att köpa ny ansiktskräm – allt skydd finns tyvärr inte i kläder.

About

No Comments

Leave a Comment