Sova som en drottning

Nya sängkläder från Egyptian cotton house (ECH) av egyptisk bomull

Min älskade sambo kom hem med en tidig 11-årspresent igår, ett bäddset av Egyptisk bomull satin (med 300 tc*)!! Helt galet men underbart sött, han vet att jag vägrar sova på billiga lakan.. När man har känslig hy lär man sig snabbt uppskatta riktigt bra tyger, framförallt i sängen där man trots allt spenderar 6-8 timmar per natt.

I det här hushållet är det inte smycken som räknas som bra presenter.. Och gissa om de gamla sängkläderna åkte ur sängen fort? Medan jag gjorde klart det sista med middagen röjde sambon sovrummet från gamla sängkläder och öppnade fönsterna så rummet skulle vädras ordentligt. Två timmar senare åkte sängkläderna på och herregud så skönt tyget var – är (ligger i sängen och skriver från telefonen mitt i natten, hihi).

Påslakan och sänglakan har sambon beställt i all hemlighet genom en vän som är generalagent för Egyptian Cotton House (förkortat ECH, det som finns broderat på påslakan på bilden). De har även handdukar och säljer i första hand till hotell och grossister men man kan beställa som privatperson på hemsidan EgyptiskBomull.se

Och på lördag är den officiella 11årsdagen, 26 januari 2002 träffades vi efter en del icq pratande utanför 7eleven på Södergatan i Helsingborg. Tror vi fikade där och sen gick vi bort till SF Filmstaden och såg Sagan om Ringen filmen, där vi blev utskällda för vi båda resan sett filmen tidigare och diskuterade handlingen under filmen.

Sedan dess har åren rullat på och här är vi nu 11 år senare, bor ihop i vår andra lägenhet och trivs väldigt bra med livet och varann. Ibland har man tur som snubblar över gamla gymnasiebekanta på internet! Och om ni undrar varför jag försvinner ifrån jordens yta och bara bloggar från telefonen så är jag förmodligen kvar i sängen än..

ps. När jag städat här senare idag och det är ljusare lovar jag att posta en bild på hur fint det blev i sängen med våra ”hotelllakan” 😉

* 300 tc är hur man mäter kvalitén på bomullstyg, tc står för thread count dvs tråd-täthet. Högre värde, desto finare tyg. 

About

No Comments

Leave a Comment