Soffkärlek

Innehåller reklam och annonslänk för Bemz.

Klätt om IKEA Kramfors soffa med Bemz sofföverdrag i Helen J Holmberg vardagsrum

Klätt om IKEA Kramfors soffa med Bemz sofföverdrag i Helen J Holmberg vardagsrum

Den här veckan har maken semester, som bloggare är begreppet semester en gråzon men vi försöker att prioritera umgås med varandra och att varva ner lite den här veckan. Men..

Jag är inte så jätteduktig på att göra det, speciellt inte när vi sedan mitten på januari sagt att vi ska klä om vår soffa när vi är friska. Nu är vi någorlunda friska, jag har lite problem med magen, men nu har mitt Black Friday fynd väntat länge nog!!

Igår kom vi till skott, maken drog det tunga lasset eftersom jag hade så ont i magen att jag kunde knappt böja mig. Men vi skruvade loss underredena, drog av de gamla original sofföverdragen på vår 9 år gamla IKEA Kramfors soffa. Tungt var det, för soffan har rejäl stomme (som väger hur mycket som helst) så tacksam för att den är 2 delar och inte en.

Då hade vi nog fått vänta ett tag till, nu kunde maken själv hålla delarna medan jag dammsög och drog på de nya överdragen. Överdragen var mer generösa än de gamla i storleken, så de gick att få på väldigt lätt och flera långa dragkedjor dessutom.

Så det gick riktigt smidigt, sen spände maken ihop underredena igen när alla överdrag var tillrättade. Tyget var lite transport skrynkligt men jag hade inte tålamod att stryka till före jag skulle ta foto.. Var dock tvungen att vänta på att maken spände ihop underredena med varandra och la dit soffkuddarna.

Vår soffa har behövt en uppdatering ganska länge, originaltyget var en polyesterblandning som gärna blev nopprig och dessutom kliade det. Skrev ett inlägg i höstas precis före jag beställde våra överdrag om soffångesten Tanken var länge att köpa tyg och sy själva, men möbeltyg är dyrt och för 1358 kr fick vi en helt ny soffa.

Klätt om IKEA Kramfors soffa med Bemz sofföverdrag i Helen J Holmberg vardagsrum

Tyget till vår soffklädsel heter Simply Cotton Zinc Grey och är ett mörkgrått bomullstyg, en lite lätt borstad yta som är väldigt skön. Bifogar en närbild på soffan så ni kan se bättre hur härligt skrynklig den är, tror man kan stryka bort det på lägsta?

Så här i efterhand när jag känt på tygkvalitén, sett hur välsytt överdragen är så ångrar jag att vi inte gjort det här för längesedan för även om vi beställt till fullpriset (1698 kr) så hade det varit värt det. Jag är riktigt imponerad av Bemz (länk) som vi beställt överdragen ifrån, vilket lyft det blev för hela rummet med en ”ny” fräsch soffa.

Dessutom mycket mer ekonomiskt och klimat smart än att köpa en helt ny soffa. Bemz (länk) får två tummar upp av mig och nästa gång soffan behöver ny klädsel vet jag vart vi ska vända oss, de har överdrag till nästan alla IKEA soffor och sängar (vad jag kunnat läsa mig till). Soffkuddarna är rea-fynd från MIO förra sommaren, de passar till soffan lite bättre numera.  😀

About

No Comments

Leave a Comment