Provat McDonalds restaurang och matfyndat

Storhandlat på Ica Maxi Hyllinge som firar 20 års jubileum, skönt fylla på nya frysen med kött inför hösten och vintern till bra pris.

Igår var maken ledig och det var så där härligt brittsommar väder som det bara kan vara i september, man ville bara vara ute. Men vi behövde fylla på både kyl, frys och skafferiet här hemma med mat och annat. Så det fick bli en tur till Ica Maxi butiken I Hyllinge som lockade med 20årsjubileums erbjudande och nya McDonalds skulle invigas.

Mathandlandet gick förvånansvärt smidigt och snabbt, men så handlar vi alltid med ”beeper” (självscanning). Tycker det är så smidigt att se priserna direkt i terminalen och slippa några överraskningar när man kommer till kassan. 

Invigning - öppning av nybyggda McDonalds och McDonalds Café i Hyllinge utanför Helsingborg.
Invigning - öppning av nybyggda McDonalds och McDonalds Café i Hyllinge utanför Helsingborg.
Invigning - öppning av nybyggda McDonalds och McDonalds Café i Hyllinge utanför Helsingborg.

Vi kunde inte motstå att besöka nyöppnade McDonalds i Hyllinge, det kändes som lite för tidigt för lunch så vi nöjde oss med McCafé som faktiskt(!) hade potatisfria bakverk. Det beställdes en munk och en chokladmunk samt en McCafé Islatte Chai åt maken, 

Jag är inget  fan av chai när det är varmt och det smakade inte bättre när det var kallt, som kallt vatten med en smak av överkryddad pepparkaka bakad på olja (ni vet dom där billiga äckliga som bjuds på överallt till jul utan riktigt smör i?). Så svårt att förstå hur någon kan tycka det är gott. 

Mina förhoppningarna på munkarna krossades rätt snabbt, jag har på grund av allergi inte hittat munkar – donuts jag kan äta utan att bli sjuk så det är 3-4 år sedan jag åt senast. De var översockrat och sliskigt och chokladen var ingen höjdare heller, kanske om de är riktigt varma och nya kan de vara goda? Men tvivlar tyvärr.. Så det lär dröja innan jag frågar efter fika på donkan igen.

Storhandlat på Ica Maxi Hyllinge som firar 20 års jubileum, skönt fylla på nya frysen med kött inför hösten och vintern till bra pris.

Väl hemkomna packade vi in allt från bilen, utan att behöva gå från parkering och upp för en trappa utan bara rakt in i köket. Det är så skönt och lyxigt att ha köket på bottenvåningen och att ha både garage och bilplats utanför dörren. Känner mig så bortskämd som slipper kämpa med allt upp och ner för trappor och över gården, ännu ett stort plus med vårt lilla hus, så lätt tillgängligt för besök.

Vi har större kyl och frys också, plus en extra frysbox i garaget som följde med när vi köpte huset. Det är skönt att kunna handla när det är billigt och fylla på, som vi gjorde igår. Fyndade 6 kg blandfärs för 59 kr/kg (vi var 2 gånger på Ica samma dag, hjälpte mamma andra gången), potatisgratäng 20 kr/ 800gram, fläsk ytterfilé 59 kr/kg, 1 paket korv 20 kr, 3 fanta 39 kr/ 6 liter, 2 zoegas 69 kr, Hobnobs 12 kr, Digestive 25 kr/ 1 kg, Allerumsost 79 kr/ 670 kram, Fast potatis 20 kr/ 4 kg, nöt grytbitar, osv. Ser framemot att laga många goda middagar i vårt nya kök som skymtas lite på bilderna.

Bygger byrålådor till IKEA Kallax hylla för hallen i vårt 80talshus. Fint med mässingshandtag istället för det som kom vid köp.

Senare på eftermiddagen kom en hemleverans från IKEA och jag slängde mig över ett av de mindre paketen. Hade beställt en överraskning till maken som har väldigt mycket småsaker, vi skulle behöva en hel byrå för han men tills vidare får han nöja sig med en kub i Kallax hyllan som står i hallen. Det var en ganska lätt produkt att montera, blev två utdragbaralådor på 33 x 37,5 cm och 16,3 cm höga så det går i en hel del och vill man kan man köpa mindre lådor att sortera sakerna i.

Känner jag mannen rätt så är det kaos i dom inom en månads tid.. De generiska handtagen som följde med bytte jag dock till ett par knoppar jag redan hade hemma, passade fint med mässingen till den mörkbruna träfaneren på lådorna (samma knopp som jag kommer att använda i köket). En ovanligt produktiv dag. 

About

No Comments

Leave a Comment